Publicitate
Cu aceasta ocazie, rețeta conține orez brun cu lapte. De asemenea, trebuie să știți că la această rețetă putem adăuga aromele care ne plac, precum: coajă de lămâie, aceasta oferă o aromă bogată de citrice, vanilie, un baton de scorțișoară, zahăr prăjit deasupra, ciocolată etc. Există multe variante, iar rezultatul este întotdeauna rafinat.
Pune într-o sticlă goală un pumn de boabe de orez. Un truc fără efort pe care n-ai cum să-l ratezi
- 80 de grame de orez brun
- 500 de mililitri de lapte
- 150 de grame de zahăr (¾ cană)
- 1 lămâie
- 1 lingură scorțișoară măcinată.
Pentru a începe cu rețeta de budincă de orez sănătoasă, adăugați mai întâi într-o oală laptele cu o bucată de coajă de lămâie. Apoi adăugați și orezul și lăsați-l să fiarbă la foc iute. Când începe să clocotească, se reduce focul și se lasă să fiarbă. Trebuie să știți că timpul de gătire va depinde de orez, deoarece orezul integral durează mai mult să se gătească. Poate dura aproximativ 45 de minute.
Truc: dacă observi că orezul se usucă, adaugă lapte. Cantitatea de lapte va depinde de orez, astfel încât să fie acoperit.
Când orezul este aproape gata, scoateți coaja de lămâie, adăugați zahărul și, cu o lingură de lemn, amestecați bine, astfel încât să se dizolve împreună cu orezul.
Sfat: dacă preferați să nu adăugați zahăr, puteți pregăti o budincă de orez brun delicioasă, neîndulcită.
Puneți din nou pe foc și terminați de gătit budinca de orez cremoasă cu conținut scăzut de calorii.
Pune orezul în pahare mici sau în căni de servire și lasă-le să se răcească la temperatura camerei. Când se răcesc, punem la frigider și le lăsăm să se răcească. La servire se adaugă puțină scorțișoară pudră și este gata de mâncat budincă de orez sănătoasă!
Așa se gătește orezul perfect: Patru dintre secretele bucătarilor de top au fost aflate
Budinca de orez brun are aproximativ 111 calorii la 100 de grame. Dacă încă par foarte multe calorii, puteți face desertul mai ușor. De exemplu, puteți adăuga lapte de ovăz, lapte de soia, băutură de cocos, băutură de migdale etc. și schimbă zahărul cu îndulcitor, stevia sau zahăr brun, cel care îți place cel mai mult.
În acest fel, caloriile vor fi reduse și adaptate gustului tău.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News