Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce spune tipul tău de abdomen despre starea ta de sănătate
WhatsApp
Uneori grăsimea de pe abdomen nu vrea să cedeze oricât de multe exerciții fizice ai face și indiferent de dietele pe care le ții. Ei bine noi ți-am explicat ce îți tansmite tipul tău de abdomen despre starea ta de sănătate pentru a ști ce trebuie să faci pentru a scăpa de colăcei.
Ce spune tipul tău de abdomen despre starea ta de sănătate / Foto: Unsplash

Te simți puternic și știi că pătrățelele sunt acolo. Ați făcut exerciții fizice și le puteți simți chiar și sub piele. Dar, dintr-un motiv oarecare, pur și simplu nu ies la iveală. Poate că abdomenul tău este teribil de timid. Sau poate că există o altă explicație și ceva practic pe care îl puteți face în acest sens.

Știm că grăsimea de pe abdomen poate fi solicitantă și că până și cei mai în formă dintre noi se pot lupta cu unele dintre aceste probleme, de aceea conform Bright Side, am explicat ce înseamnă fiecare tip de abdomen.

 

1. Abdomen cu grăsime corporale naturală

 

1. Ce spune t... (93e5d550eeb7469a0d41fc8266.jpg)

 

Da, începem cu grăsimea corporală. Acea substanță grasă, cremoasă, genetică și hormonală care are puterea de a face chiar și cel mai puternic și mai în formă 6-pack foarte greu de văzut. Mușchii abdominali sunt unii dintre ultimii mușchi care capătă definiție și, pentru asta, au nevoie de o grăsime corporală scăzută în jurul lor. Pentru femei, acest lucru poate fi o provocare, deoarece grăsimea arde mai lent în corpul feminin.

Cu toate acestea, este foarte important pentru femei să evite ca grăsimea corporală să scadă prea mult, deoarece acest lucru poate avea efecte nedorite, cum ar fi creșterea oboselii sau chiar face ca ciclul menstrual să fie neregulat. Dacă aveți această problemă, luați în considerare posibilitatea de a discuta cu un nutriționist despre nevoile dumneavoastră specifice pentru a vă atinge obiectivele.

 

2. Abdomen balonat

 

2. Ce spune t... (cd42e6567b85c1466a4add78f8.jpg)

 

Unele zile ești balonat din cauza unor alimente cu care te obișnuiești, altele din cauza a ceva la care ai putea fi intolerant. Unele zaharuri sunt greu de digerat, cum ar fi lactoza, iar unele persoane au pur și simplu aerofagie și înghit aer în exces, ceea ce poate provoca distensie abdominală.

O burtă dilatată, din unul dintre motivele menționate mai sus, poate fi comparată cu o burtă de gravidă. Și nu trebuie să fie neapărat o burtă mare de gravidă de 3 luni. Sarcina timpurie poate provoca, de fapt, balonare din cauza hormonilor, la fel ca și ciclul menstrual. Așadar, să știi ce se întâmplă și dacă o poți evita sau controla, este primul pas.

 

3. Abdomen mărit din cauze hormonale

 

3. Ce spune t... (3fa761576a9d25fcbd8cf29327.jpg)

 

Hormonii, mai ales când vine vorba de corpul femeilor, sunt extrem de relevanți. Iar aceștia fluctuează în funcție de schimbările stilului de viață, cum ar fi vârsta adultă, nivelul de stres sau menopauza. Burta hormonală este greutatea abdominală inferioară. Se poate manifesta brusc din cauza unui dezechilibru și este foarte important să consultați un medic dacă se întâmplă acest lucru.

Burta de la stres este un mod de a descrie modul în care corpul tău reacționează la stres. Stresul prelungit poate menține ridicat nivelul hormonilor de stres, iar unii dintre aceștia sunt puternic legați de obezitatea abdominală. Să-ți iei timp pentru tine, să meditezi și să socializezi sunt modalități plăcute de a te relaxa, la fel i să dormi acele 8 ore de somn și să faci exerciții fizice moderate.

 

4. Abdomenul depinde de forma ta personală 

 

4. Ce spune t... (25067d53e980a7fe23d6ce0d57.jpg)

 

Mesomorfe, Ectomorfe și Endomorfe: Acestea sunt denumirile diferitelor tipuri de corp. Fiecare dintre noi se potrivește într-unul dintre acestea sau se află între 2 dintre ele. De ce sunt ele relevante? Pentru că Mesomorfii ar putea avea tendința de a fi mai atletici și predispuși la creșterea masei musculare. Dar Ectomorfii s-ar putea lupta cu greutatea și creșterea musculară, iar Endomorfii s-ar putea lupta cu pierderea în greutate, chiar și atunci când sunt foarte în formă.

Fiecare tip de corp va obține beneficii din diferite tipuri de exerciții. Cunoscându-vă corpul vă va ajuta să verificați dacă faceți exercițiile potrivite pentru dumneavoastră. Endomorfii pot beneficia mai mult de exerciții cardio, Ectomorfii s-ar putea descurca cel mai bine cu rezistența și dezvoltarea musculară. Corpul tău, nevoile tale.

 

5. Abdomenele tale sunt doar ascunse în spatele unei poziții obișnuite mai puțin sănătoase?

 

5. Ce spune t... (824fc55236996e7410e9b0fbfb.jpg)

 

Marilyn Monroe s-ar putea să fi avut dreptate când a spus: "Așa că ține capul sus, ține bărbia sus (...)". Aplecarea, lăsarea umerilor în jos, statul aplecat pe scaun sau statul în picioare cu un spate plat care proiectează corpul în față sunt câteva exemple de obiceiuri mai puțin sănătoase pentru burțile noastre. Aceste posturi nu numai că ne pot influența negativ starea de spirit, dar ne fac burta să iasă în evidență într-un mod total nefiresc.

Există multe exerciții care vă pot ajuta, dar dacă puteți fi conștienți de acest lucru și încercați să vă așezați corect, să vă întindeți în mod regulat și să faceți pauze pentru a vă plimba - probabil că veți observa o diferență. Și nu doar din punct de vedere vizual. Atunci când vă mențineți zona pelviană în poziția corectă, veți ajuta, de asemenea, la evitarea durerii și a întinderii în tot corpul.

 

6. Abdomen cu grăsime de la sarcină

 

6. Ce spune t... (f61dd955618ee5d6fccdfbcd55.jpg)

 

Și, în sfârșit, cea despre care multe mămici nu vorbesc: burtica de mămică. Aceasta este o zonă care cade sub buricul femeii după naștere și care poate deveni o problemă serioasă de sănătate. Vestea bună este că nu este niciodată prea târziu să te străduiești să o îmbunătățești prin exerciții fizice. Să stai cu picioarele încrucișate, să stai în picioare în fandare, în patru labe sau în poziție de pod sunt câteva idei. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră și cu un specialist în exerciții fizice.

Ați găsit aici o descriere a tipului dumneavoastră de burtă? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel