Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni in perioada iunie - noiembrie 2023.
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Ce spun românii: Își dorește diaspora ca România să aibă un sistem sanitar mai performant? - Rezultat sondaj
WhatsApp
Sondaj ȘtiriDiaspora. Ce cred românii plecați în străinătate: Își dorește Diaspora ca România să aibă un sistem sanitar mai performant? Iată rezultatele complete. 
Spitalele din România sunt departe de nivelul unei țări din UE (Foto ilustrativ)

Potrivit unui sondaj realizat de ȘtiriDiaspora, românii din străinătate își doresc creșterea calității sistemului sanitar din România.

Aproape 1.000 de cititori ȘtiriDiaspora, care au vizitat site-ul în ziua de 24 octombrie 2023, au răspuns la întrebarea: "Credeți că Diaspora își dorește ca România să aibă un sistem sanitar mai performant?"

Dintre aceștia, 55,3% au răspuns că "DA!", diaspora românească își dorește ca în România să fie un sistem sanitar mai performant.

La rândul lor 20,6% dintre respondenți au ales răspunsul "NU!", fiind de părere că românii din străinătate nu și-ar dori ca spitalele din România să evolueze.

Totodată, 8,6% dintre respondenți sunt de părere că diaspora "este indiferentă", atunci când vine vorba de acest subiect.

Nu în ultimul rând, 15,5% dintre cei care au participat la sondaj au ales răspunsul "Nu știu", cel mai probabil având nevoie de o informare mai riguroasă înainte de a-și da cu părerea despre acest subiect.

Rezultat sondaj:

rezultat-sondaj-sistemul-sanitar-romania

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sondaje Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel