Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei apă de usturoi în fiecare zi. Efectele sunt incredibile
WhatsApp
Consumul de usturoi are beneficii pentru sănătate incredibile. Începe ziua cu un ceai de usturoi și urmărește cum corpul tău pur și simplu se transformă. 
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei apă de usturoi în fiecare zi

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei apă de usturoi în fiecare zi. Efectele sunt cu adevărat incredibile. Cel mai probabil ai auzit până acum despre numeroasele beneficii ale usturoiului. Acest aliment este o sursă puternică de nutrienți care ajută la creșterea imunității, ține la distanță infecțiile și îți pune pe picioare sistemul digestiv. Află că te poți bucura de aceste beneficii nu doar adăugând această plantă la mesele tale, ci și bând ceai de usturoi. 

Da, ceaiul de usturoi este o modalitate excelentă de a-ți regla sănătatea, mai ales dacă îți începi ziua cu el. Chiar dacă nu pare a fi cea mai delicioasă băutură de pe piață, faptul că este plin cu vitaminele A, B și C, antioxidanți, fibre, mangan și sulf îl face să merite tot efortul. 

Iată principalele beneficiile pentru sănătate dacă beai apă de usturoi în fiecare zi. 

Aliment excelent pentru sănătatea inimii tale

 

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sănătoase pentru inimă. Este bogat în alicină, un compus organosulfurat care inhibă dezvoltarea aterosclerozei la persoanele cu boli de inimă. De asemenea, ceaiul de usturoi favorizează o mai bună circulație a sângelui, scade nivelul colesterolului rău (LDL) și limitează blocarea plăcii care blochează arterele, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Stimulează sistemul imunitar
 

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei apă de usturoi în fiecare zi? Simplu: un sistem imunitar mai bun. Alicina din usturoi, împreună cu proprietățile sale antifungice, antibacteriene și antioxidante, pot ajuta la combaterea radicalilor liberi. Acestea nu numai că îți protejează organismul împotriva bacteriilor și a altor agenți patogeni mortali, dar îți mențin și sistemul imunitar puternic. 

Usturoiul are și proprietăți anticancerigene

 

Ceaiul de usturoi are proprietăți anticancerigene care pot contribui la prevenirea diferitelor tipuri de boli canceroase. Cercetările arată că persoanele care consumă regulat apă de usturoi / ceai de usturoi pot avea un risc redus de cancer de stomac și de sân.

Usturoiul îmbunătățește funcționarea sistemului respirator

 

Dacă sunteți răcit, tușiți, aveți o infecție a sinusurilor, febră, congestie sau dureri de gât - proprietățile antiinflamatorii ale usturoiului vă pot veni în ajutor. Din acest motiv, usturoiul este considerat a fi benefic și pentru persoanele cu astm, deși sunt necesare mai multe cercetări în acest sens. 

Ceaiul de usturoi poate ajuta la pierderea în greutate

 

Dacă pierderea în greutate este în mintea ta, atunci ceaiul de usturoi te poate ajuta. Ceaiul de usturoi poate ajuta la stimularea pierderii de grăsime, la accelerarea metabolismului și la suprimarea poftei de mâncare.

Iată cum poți face ceai de usturoi acasă

 

Pasul 1: Într-o cană cu apă, adăugați 2-3 căței de usturoi tăiați în două. 

Pasul 2: Aduceți la fierbere și opriți focul. Stoarceți niște suc de lămâie și puțină miere, dacă este nevoie.

Pasul 3: Strecurați ceaiul și beți. Dacă puteți suporta gustul acestuia, mergeți mai departe și ronțăiți cățeii de usturoi fierți. 

Dacă bei apă de usturoi / ceai de usturoi în fiecare zi, transformările în organismul vor fi vizibile cu ochiul liber, fiind un aliment extrem de bogat în substanțe benefice.

 

Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel