Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci o rodie pe stomacul gol? E pur și simplu magie!
WhatsApp
Dacă ești adepta sau adeptul unui stil de viață sănătos, atunci știi că este recomandat să faci mișcare, să bei cel puțin doi litri de apă și să mănânci multe fructe și legume. Unul din fructele recomandate pentru a fi consumate pe stomacul gol este rodia.

De ce crezi că ai nevoie pentru a scăpa de stres, a avea o memorie excelentă și o piele impecabilă? De magie? Greșit! Mănâncă o rodie pe stomacul gol, iar beneficiile pentru sănătate te vor lua prin surprindere.

Nu toate fructele și legumele sunt la fel. Fiecare conține cantități diferite de fibre, vitamine, antioxidanți și alte substanțe benefice. Iată cele mai importante beneficii pentru sănătate ale sucului de rodie.

Ne protejează de radicalii liberi

 

Rodiile sunt bogate în antioxidanți și astfel ne protejează organismul de radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea prematură. Radicalii liberi se formează prin expunerea la lumina soarelui și la toxinele dăunătoare din mediul înconjurător.

Subțiază sângele

 

Antioxidanții care se găsesc în rodie acționează ca un "fluidificator al sângelui". Semințele de rodie împiedică trombocitele să formeze cheaguri și să coaguleze sângele.

Există două tipuri de cheaguri de sânge, primul fiind bun, care accelerează recuperarea în timpul unei răni sau a unui traumatism, iar al doilea atunci când există orice cheag intern, cum ar fi în inimă, artere sau oriunde altundeva în interiorul corpului. Acest tip de cheag nu este bun și poate fi fatal.

Manâncă o rodie pe stomacul gol pentru a preveni ateroscleroza

 

Pe măsură ce îmbătrânim și ne schimbăm stilul de viață, pereții arterelor devin afectați de depunerile de colesterol, ceea ce duce uneori la blocaje. Proprietatea antioxidantă a rodiilor previne oxidarea colesterolului rău, astfel încât consumul de rodii elimină excesul de grăsime și previne întărirea pereților arteriali.

Funcționează ca o mască de oxigen

 

Rodiile ajută la reglarea nivelului de oxigen din sânge. Datorită antioxidanților prezenți în rodie, acest fruct luptă împotriva radicalilor liberi, reduce colesterolul și previne formarea cheagurilor de sânge, toate acestea ajutând în cele din urmă ca sângele să circule liber, îmbunătățind astfel nivelul de oxigen din corpul tău.

Previne artrita

 

Rodia poate reduce deteriorarea cartilajului prin combaterea unei enzime care face acest lucru. Rodia are, de asemena, capacitatea de a reduce inflamația.

Vezi aici cele mai populare trucuri cu orez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel