Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce s-ar putea întâmpla cu pielea ta dacă nu mai mănânci sare
WhatsApp
Atunci când decidem să începem să mâncăm sănătos, sarea este adesea unul dintre primele lucruri pe care dorim să le alungăm definitiv din dieta noastră. Deși este adevărat că a mânca prea multă sare este dăunător pentru sănătate, faptul de a nu consuma zilnic suficient sodiu poate afecta, de asemenea, starea ta generală de bine. Afl cum.
Ce s-ar putea întâmpla cu pielea ta dacă nu mai mănânci sare / Foto: Unsplash

Sodiul este un electrolit esențial care este responsabil pentru menținerea fluidelor în interiorul celulelor corpului tău, iar eliminarea completă a acestuia din dieta ta s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru sănătatea și frumusețea pielii tale.

Iată cum se manifestă o dietă săracă în sodiu și cum ar putea afecta pielea ta faptul că nu consumi deloc sare.

 

1. Este posibil să dezvolți alunițe sau negi în timp


Deși urmărirea cantității de sare pe care o consumi poate fi cu siguranță benefică pentru sănătatea ta, eliminarea completă a acesteia din dieta ta ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Atunci când nu primești suficient sodiu zilnic, în timp, ar putea afecta rezistența ta la insulină, care, la rândul ei, se va observa pe piele.

Dacă organismul tău nu răspunde bine la insulină, poate duce la creșterea nedorită a părului și la apariția unor alunițe de piele de care nu este ușor să scapi.

 

2. Este posibil să observați niște pete asemănătoare unei plase pe piele


Urmarea unei diete sărace în sodiu ar putea fi exact ceea ce le-a recomandat medicul pentru persoanele care suferă deja de afecțiuni cardiace. Dar dacă nu v-ați plâns niciodată de inima dumneavoastră, consumul de mai puțină sare decât are nevoie corpul dumneavoastră ar putea să o afecteze.

Atunci când sănătatea ta cardiovasculară este dezechilibrată, acest lucru ar putea fi vizibil și pe piele și ar putea face ca organismul tău să dezvolte pete albastrui sau violete asemănătoare unei plase pe piele.


3. Pielea ta s-ar putea usca


Menținerea pielii bine hidratate este esențială dacă vrei ca fața ta să pară tânără și netedă, cu mai puține linii fine. Eliminarea completă a sării din dieta ta ar putea de fapt să te împiedice să atingi acest lucru, deoarece atunci când corpul tău nu primește suficient sodiu, ar putea provoca simptome similare cu deshidratarea.

Acest lucru, la rândul său, ar putea face ca pielea ta să pară uscată și ridată, în special în jurul gurii, buzelor și ochilor.

 

4. Pielea ta și-ar putea pierde elasticitatea


S-ar putea să cheltuiești o mulțime de bani pe creme și hidratante scumpe care au rolul de a-ți face pielea să pară luminoasă și plină de volum, dar faptul că nu primești suficient sodiu ar putea de fapt să-ți saboteze toate eforturile. Dacă există prea puțin sodiu în corpul tău, ar putea face ca pielea ta să își piardă volumul și elasticitatea și să apară flască.

Câtă sare mănânci de obicei? Ați încercat vreodată să eliminați sarea din dieta dumneavoastră?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel