Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce poate să facă bicarbonatul cu o bucată de carne e nebunie curată. Uită de saramură! Trucul specialiștilor pe care trebuie să-l știi
WhatsApp
Bucătarii din ziua de azi au redescoperit tehnica străveche de înmuiere a cărnii în apă sărată sau saramură, deoarece adaugă umiditate și înmoaie carnea. Când sarea din saramură este înlocuită cu bicarbonat de sodiu, se întâmplă ceva foarte diferit și mult mai gustos!
Ce poate să facă bicarbonatul cu o bucată de carne e nebunie curată. Uită de saramură! Trucul specialiștilor pe care trebuie să-l știi

Sarea denaturează proteinele

 

Saramura servește la menținerea cărnii umede, deoarece sarea stimulează fibrele musculare să absoarbă mai multă apă. Sarea face acest lucru printr-un proces cunoscut sub numele de „denaturare”, ceea ce înseamnă că face ca proteina încolăcită din carne să formeze filamente, care se leagă de apă. Carnea fragedă cu saramură cântărește de obicei cu șase până la opt la sută mai mult înainte de gătire din cauza apei adăugate. Această tehnică vă ajută să vă asigurați că bucata de carne nu se usucă în timp ce se gătește.

Citește și Amestecă bicarbonat de sodiu cu turmeric. Masca de aur pentru piele cu un efect extraordinar

 

Bicarbonatul de sodiu modifică chimia

 

O soluție de bicarbonat de sodiu și apă pentru a fragezi carnea funcționează diferit. Bicarbonatul de sodiu este un antiacid. Cu alte cuvinte, funcționează pentru a neutraliza acidul. În loc să „denaturaze” carnea, așa cum o face sarea, bicarbonatul de sodiu crește pH-ul de la suprafața cărnii, făcând exteriorul cărnii mai alcalin. Această reacție chimică face mai dificilă legarea proteinelor din carne. Când proteinele nu sunt împachetate, carnea se gătește fragedă în loc să se contracte și să fie tare.

 

Cu bicarbonatul de sodiu durează mai puțin

 

Un alt avantaj al folosirii bicarbonatului de sodiu pentru a fragezi carnea este eficacitatea acestuia în comparație cu saramura sau apa sărată. În mod obișnuit, carnea trebuie să fie înmuiată într-o soluție de bicarbonat de sodiu timp de 15 până la 20 de minute, în timp ce saramura durează, în general, cel puțin 30 de minute pentru a funcționa. Testele efectuate de bucătari profesioniști au arătat, de asemenea, că în cazul în care carnea este înmuiată în bicarbonat de sodiu mai mult decât este recomandat, să zicem 30 până la 45 de minute în loc de 15, nu este rău. Prin comparație, prea multă saramură sau apă sărată poate deteriora carnea, devenind cenușie și moale.

Vezi și Amestecă bicarbonat cu ceai de mușețel. Trucul care te va scuti să dai banii pe creme scumpe. Rezultate fabuloase în zece minute!

 

Mai puțin înseamnă mai mult cu bicarbonatul de sodiu

 

Frăgezirea cărnii cu o soluție de bicarbonat de sodiu implică mai puține ingrediente decât saramura. De exemplu, 12 uncii de carne de vită tocată (o uncie de carne de vită gătită conține 49 de calorii, ceea ce înseamnă că o friptură de 12 uncii conține aproximativ 594 de calorii) au nevoie de doar ¼ de linguriță de bicarbonat de sodiu la un pahar de apă. Feliile de carne de 12 uncii, cum ar fi pui sau porc, au nevoie de o linguriță de bicarbonat de sodiu în soluția lor.

Încearcă și Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu două linguri de cafea măcinată. Un truc genial cu rezultate fantastice în doar 3 minute!

În schimb, o jumătate de cană de saramură este necesară într-un litru de apă pentru bucățile de pui care trebuie să fie înmuiate timp de două ore pentru a obține beneficiile complete ale saramurii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel