Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Proiect finantat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" iunie - octombrie 2024
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Ce ar alege românii pentru copiii lor: Școală în străinătate cu predare în limba română sau în limba țării de adopție? Rezultat sondaj
WhatsApp
Sondaj ȘtiriDiaspora. Ce ar alege românii pentru pentru copii lor: Școală în străinătate cu predare în limba română sau în limba țării de adopție? Iată rezultatele. 
Olanda interzice dispozitivele mobile în școli. Mai multe țări din Europa adoptă măsuri similare / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Conform unui sondaj de opinie realizat de ȘtiriDiaspora reiese că o majoritate semnificativă a românilor care ar locui în străinătate ar opta să își înscrie copiii la o școală în limba română. 

Un număr de 268 de cititori ȘtiriDiaspora au răspuns la întrebarea: ”Dacă ați locui în străinătate, v-ați înscrie copilul o școală în limba română sau în limba țării în care vă aflați?” 

Potrivit rezultatelor, 53,4% dintre respondenți, reprezentând 143 de persoane, au votat pentru opțiunea de școală în limba română, în timp ce 46,6%, adică 125 de persoane, au răspuns că ar alege varianta de predare în limba țării de adopție.

Această alegere subliniază importanța păstrării și promovării identității culturale și lingvistice românești în mediul educațional, chiar și în afara granițelor naționale.

Iată rezultatele: 

1. -imagine fara descriere- (rezultate-sondaj_96779500.JPG)

ATENȚIE: Votul reprezintă opinia cititorilor StiriDiaspora. Oricine accesează site-ul poate vota. Nu este un eșantion reprezentativ pentru populația generală. 

Citește și: Ce cred românii din străinătate: Ar trebui să existe școli romanești în Diaspora? - Rezultat sondaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sondaje Vezi toate articolele
pixel