Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cazurile noi de COVID-19, dublate în ultima săptămână. Rafila: „Această creștere va mai dura până la jumătatea lunii august“
WhatsApp
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat luni, 11 iulie, că numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat săptămânal, în ultimele trei săptămâni, trendul fiind unul ascendent, conform previziunilor.

Aproape 15.000 de cazuri noi în săptămâna precedentă, iar 2.717 dintre acestea sunt cazuri de reinfecții. În unitățile sanitare sunt internate 1.410 persoane, adică 5,84% din numărul de paturi alocate. La ATI sunt 86 de persoane, dintre care majoritatea sunt nevaccinate, adică 68. Au fost înregistrate 33 de decese. Nu este niciun copil internat la ATI.

„În ultimele 3 săptămâni cazurile noi s-au dublat săptămânal. E un trend așteptat, conform previziunilor. Această creștere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care numărul de cazuri se va stabiliza. Pozitivitatea cazurilor a crescut cu aproape 50%.

Avem mai multe localități în care se înregistrează cel puțin un caz confirmat. Tulpina Omicron este dominantă, deja au fost secvențiate primele tulpini BA5, responsabile de accelerarea pandemiei la nivel internațional. Rezultatul pozitiv determină izolarea la domiciliu și consultarea medicului de familie. În cazul simptomelor mai grave, e necesară spitalizarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel