Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cătălin Drulă: „PSD și PNL au transformat până și suferința într-o sursă de venit”
WhatsApp
Președintele USR, Cătălin Drulă acuză PSD și PNL că transformă suferința oamenilor într-o sursă de venit și că sunt mai preocupați de interesele lor politice decât de binele românilor.
Cătălin Drulă, președintele USR

Una dintre problemele semnalate de Drulă este taxa pe boală, introdusă de ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș. Potrivit declarațiilor președintelui USR, taxa pe concediile medicale reprezintă o nedreptate și o taxă abuzivă pe boală.

„PSD și PNL au transformat până și suferința într-o sursă de venit. Astăzi, au amânat votul pentru eliminarea taxei pe boală. Sunt mai preocupați de negocierile lor meschine pe comasare, funcții și împărțirea puterii decât de suferința românilor. Taxa pe concediile medicale, introdusă de ministrul PNL al Finanțelor, Marcel Boloș, este o nedreptate. O taxă abuzivă pe boală.În fiecare zi cu taxa PNL în vigoare, Guvernul încasează 500.000 de euro de pe urma celor aflați în suferință. În ianuarie, au adunat 10 milioane de euro și trag de timp pentru a mai încasa alte 20 de milioane de euro pe lunile februarie și martie.

USR a cerut eliminarea imediată a acestei taxe introduse de PNL. Avem o lege depusă. Fiecare zi de întârziere a eliminării taxei pe boală este o zi în care Guvernul profită de pe urma suferinței.Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, acestea sunt adevăratele probleme. Terminați cu negocierile voastre pe funcții care țin blocată țară. Eliminați taxa pe boală!”, scrie acesta pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Drulă: „Opt spitale județene puteau fi construite de la zero” 

 

În plus, Drulă a mai criticat în urmă cu 3 zile că din împrumutul de 20 de miliarde de lei pentru pensiile speciale, 8 spitale județene puteau fi construite de la zero.

„PNL și PSD îți fură viitorul. Ministrul PNL al Finanțelor a mai îndatorat România cu 20 de miliarde de lei.
Despre asta ar trebui să vorbească astăzi în ședințele lor de partid, despre dezastrul economic pe care îl lasă în urmă. În schimb, tot ce auzim este: comasare, comasare, comasare.

Vorbim de o sumă colosală împrumutată care depășește chiar bugetul alocat sănătății în țara noastră. Înseamnă 8 spitale județene care puteau fi construite de la zero.

Împrumutul de 20 de miliarde de lei, bani cu care se alimentează pensiile speciale și sinecurile plasate în fiecare instituție a statului, nu va fi plătit nici de Ciucă și Ciolacu, nici de baronii lor, ci de viitoarele generații. Jumătate se va rambursa în 2031, altă jumătate în 2036.

Anul acesta, îi vom trimite acasă pe cei care distrug țara și ne fură viitorul. Cu comasare sau fără comasare, îi anunț că nu vor scăpa.”, scrie acesta tot pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel