Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cătălin Drulă cere un Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale: „Avem peste 135.000 de semnături”
WhatsApp
Cătălin Drulă, liderul mișcării Dreapta Unită, a făcut un apel puternic, în fața Palatului Cotroceni,  către președintele Klaus Iohannis pentru a convoca un referendum privind eliminarea pensiilor speciale. 
Liderii Alianței Dreapta Unita

Drulă a declarat că peste 135.000 de semnături au fost strânse în susținerea acestei cauze, subliniind nevoia de echitate și transparență în sistemul de pensii din România.

„Suntem în fața Palatului Cotroceni cu 135.000 de semnături împotriva pensiilor speciale. Suntem aici noi cei din Dreapta Unită, USR, Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei pentru a-i cere președintelui Klaus Iohannis ca odată cu alegerile parlamentare din 9 iunie să convoace și un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale. Cerem ca poporul român să se poată pronunța asupra acestui subiect care dezbină societatea românească și la fel ca înainte de 1989 împarte în cei privilegiați și cei care muncesc și primesc pensie pe baza contribuției.”, spune Cătălin Drulă.

 

„O societate are nevoie de reguli clare, care să fie aceleași pentru toți și de echitate”

 

Drulă a subliniat discrepanțele evidente din sistemul actual de pensii, evidențiind că unii beneficiari primesc sume exorbitante, în timp ce mulți vârstnici se confruntă cu pensii extrem de mici, sub pragul sărăciei.

„Nu e normal să ai speciali care au ajuns să încaseze chiar și peste 58.000 de lei pe lună, în timp ce peste un milion de vârstnici supraviețuiesc cu pensii sub 1.100 de lei.

Klaus Iohannis și Partidul Unic PSD-PNL au construit o Românie paralelă unde privilegiul devine normă, iar asta trebuie oprit. Putem să oprim pensiile speciale prin referendum.

Nu avem așteptări de la Nicolae Ciucă, pensionarul special care a ajuns astăzi la o pensie de 19.000 de lei, după majorarea de 13% din ianuarie. Nu avem așteptări de la Marcel Ciolacu, prim-ministrul care nu face nimic pentru eliminarea privilegiilor.
Dreapta Unită îi solicită lui Klaus Iohannis declanșarea referendumului pentru eliminarea pensiilor speciale, care să aibă loc pe 9 iunie, odată cu alegerile comasate - europarlamentare și locale.

Măcar acum, în ultimele luni de mandat, să acționeze în interesul românilor, nu al privilegiaților.”, mai scrie acesta pe Facebook.

În încheierea discursului său pe rețeaua de socializare, Drulă a îndemnat cetățenii să se implice în susținerea acestei cauze și să își exercite dreptul de vot în alegerile care vor avea loc în acest an, pentru a sancționa politicile care nu servesc interesul comun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel