Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania
WhatsApp
Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit vineri din țară prin Vama Petea înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, a fost prins, marți, 28 noiembrie, în Germania.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi poliţia germană.

Cherecheș se afla sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, astfel că fusese dat consemn la toate frontierele țării. Ulterior, pe numele lui Cătălin Cherecheș a fost emis de către Tribunalul Cluj un mandat european de arestare.

Joi noapte, 23 noiembrie, Cătălin Cherecheș, a transmis live pe Facebook, susținând că este nevinovat și că i s-au furat 10 ani din viață. „Am suferit umilința publică, însoțită de acuzații mincinoase, dar nu am renunțat la luptă, și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”, spunea Cherecheș.

Pe numele fugarului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș  se va menține pedeapsa inițială de 5 ani de închisoare cu executare, potrivit deciziei Curții de Apel Cluj. Deși DNA a cerut majorarea pedepsei pentru Cherecheș, instanța consideră că a trecut prea mult timp de la comiterea faptelor (mai mult de 10 ani).

 

Mesajul transmis de Poliţia Română

 

"În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. 

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară", a transmis Poliţia Română. 

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel