3-4 cartofi mari
⅓ ceașcă de ulei de măsline (80 ml)
1 linguriță sare
½ linguriță de piper
1 lingură pudră de usturoi sau căţei de usturoi proaspăt tocat
1 lingură pudră de ceapă sau o ceapă medie tocată mărunt
1 lingură oregano uscat
1 lingura boia
½ cană parmezan (55 g)
Citeşte şi: Cartofi pai la cuptor. Variantă sănătoasă şi la fel de delicioasă
Cum alegi cartofii potriviţi: Pentru wedges crocanţi şi pufoşi în interior, alegeți cartofi cu piele subțire precum Yukon Gold, Russets sau cartofi roșii.
Cum se taie cartofii wedges: Tăiați un cartof crud în jumătate, pe lungime. Tăiați apoi în sferturi pe lungime. La cartofii mai mari, puteţi să tăiaţi din nou sferturile obţinute pe lungime, obţinând felii de cartofi mai subţiri.
Trebuie să încerci și: Plăcintă cu mere, fără făină și zahăr: Rețeta delicioasă și sănătoasă, potrivită pentru diabetici, alergici și pentru pofticioși
Începeți prin spălarea cartofilor pentru a scăpa de murdărie (nu este nevoie să îi curățați). Apoi tăiați fiecare cartof după metoda descrisă mai sus.
Pentru wedges aromaţi și extra crocanţi - Înmuiați cartofii în apă cu gheață sărată timp de 20 de minute înainte de a începe. Sarea adaugă aromă și înmuierea îndepărtează o parte din amidon care poate face cartofii să se lipească de tavă.
Asigurați-vă că vă uscați bine cartofii după ce îi scoateţi din apa cu gheaţă, altfel uleiul nu îi va acoperi bine.
Adăugați wedges într-un castron mare, presărați boia, usturoi, ceapă, sare și piper.
Stropiți cu aproximativ două linguri de ulei de măsline (sau pulverizați cu spray de gătit cu conținut scăzut de grăsimi), apoi amestecaţi totul împreună.
Citeşte şi: Cartofi pai fără friteuză. Secretul pentru a obţine cartofi prăjiţi perfecţi ca la restaurant
Tapetați tava de copt cu folie de aluminiu anti-aderentă. Permite cartofilor să se rumenească fără să se lipească de tigaie și să nu ardă.
Așezați cartofii pe o tavă de copt și pulverizați cu spray de gătit suplimentar, dacă este necesar.
Coaceți timp de 35 - 40 de minute. Pentru un finisaj extra crocant, întoarceți cartofii la jumătatea coacerii.
Pentru cele mai bune rezultate, asigurați-vă că nu supraaglomerați tava.
Se servesc proaspăt scoşi din cuptor, asezonaţi cu parmezan. După preferinţe, adăugaţi şi un sos de usturoi delicios.
Mujdei de usturoi cu smântână. Cum iese cel mai bun. Ingredientul care nu trebuie folosit
Sos de usturoi libanez: Cum se face cel mai bun Toum
Preîncălziți friteuza cu aer la 390 ° F / 198 ° C.
Pulverizați coșul friteuzei cu spray de gătit. Adăugați cartofii.
Se prăjește timp de 15 minute pentru wedges de dimensiuni normale și reglați timpul pentru felii mai subțiri sau mai groase.
Pentru wedges foarte crocante, măriți căldura la 400 ° F / 205 ° C pentru încă 2-3 minute la sfârșitul timpului de gătit.
Asigurați-vă că spălaţi bine cartofii de pământ dacă îi gătiţi cu coajă.
Feliați-vă wedges în bucăți de dimensiuni uniforme, astfel încât să se coacă uniform.
Nu vă supraaglomerați tava. Acest lucru va face abur în cuptor, care nu va permite un finisaj crocant. Dacă trebuie, folosiți două tăvi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News