Ingredientele pentru șase persoane:
o jumătate de kilogram de cartofi;
150 de grame de măsline amestecate;
150 de grame de ton natural;
40 de grame de parmezan ras;
40 de grame de pesmet;
capere desărate;
ulei de măsline extravirgin;
piper.
Primul lucru este să fierbeți cartofii într-o oală mare de apă, fără a-i curăța. Apoi cartofii se răcesc, se curăță de coajă și se taie în rondele cu grosimea de aproximativ un centimetru.
Vă sugerăm și: Chifteluțe din vinete, vedetele sezonului: Cea mai simplă rețetă și are doar 200 de calorii
După ce ați făcut acest lucru, luați o tavă de copt și tapetați-o cu hârtie pergament și ungeți-o cu ulei de măsline extra virgin. Așezați feliile de cartof, asigurându-vă că nu le suprapuneți. Apoi așezați peste cartofi un strat de ton, capere, măsline, piper, parmezan ras, pesmet și câteva linugri de ulei de măsline extravirgin.
CITEȘTE ȘI: Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde. Este la fel de delicioasă și sățioasă
Tava se introduse în cuptor și cartofii se coc până se formează o crustă crocantă. Nu vă rămâne decât să-i serviți pe masă, foarte fierbinți. Poftă bună!
Puteți prepara si: Brioșe cu conopidă, ideale pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare. Nu conțin făină și au doar 25 de calorii
Timp de preparare: 15 minute, Timp de gătit: 1 oră, Timp total: 1 oră și 15 minute, Porții: 6, Calorii: 190 pe porție.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News