Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cartofi irezistibili, gata în doar 20 de minute, cu un ingredient îndrăgit de toată lumea
WhatsApp
Cartofii sunt legumele pe care le folosim foarte mult la prepararea bucatelor. Sunt ieftini, foarte versatili și putem prepara multe feluri de mâncare deosebite din cartofi. Această legumă poate fi baza unor chiftele delicioase și foarte bogate sățioase, care pot e deveni un aperitiv rafinat.
Cartofi irezistibili, gata în doar 20 de minute, cu un ingredient îndrăgit de toată lumea.

Adesea cartofii sunt garnitura pe care toată lumea și-o dorește și este suficient să urmați câteva reguli simple pentru a mânca cartofi prăjiți perfecți. Pe scurt, de la cel mai mic la mare, cartofii sunt apreciați și consumați de aproape toată lumea.

Astăzi, însă, vă vom dezvălui o rețetă foarte simplă care se prepară din cartofi și este perfectă pentru cei cu puțin timp și puțină poftă de a sta prea mult timp în bucătărie. Dacă combinăm bogăția cartofilor cu aroma puternică a unei anumite brânzeturi, putem crea o mâncare cu adevărat unică. 

Ingrediente:

8 cartofi de mărime medie;
150 grame de brânză maturată de vacă;
150 ml de lapte;
60 grame prosciutto,
250 grame de făină;
60 g de cașcaval ras;
2 ouă;
8 grame praf de copt
sare după gust
piper după gust

Cartofi irezistibili, gata în doar 20 de minute, cu un ingredient îndrăgit de toată lumea. Rețeta pas cu pas

 

Pentru început spălați cartofii și îi puneți la fiert, un sfert de oră, în apă cu sare. Între timp, tăiați prosciuto și brânza telemea în cuburi. Separat, într-un bol, spargeți ouăle și bateți-le cu o furculiță.

Încercați și: Brioșe, umplute cu cremă. Un ingredient secret le conferă un gust senzațional și unic

Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Scurgeți cartofii și zdrobiți-i pentru a obține un piure de cartofi. Deasupra cartofilor răciți adăugați ouăle bătute spumă, împreună cu prosciuto și brânza telemea, tăiate în cubulețe. Amestecați totul cu o furculiță și și adăugați laptele.

Vă sugerăm și: Omletă de dovleac și cartofi la cuptor: dietetică și foarte gustoasă. Doar 200 de calorii pentru o porție sățioasă

Următorul pas este să adăugăm cașcavalul ras, sarea și piperul.  La final adăugăm făina și praful de copt. După ce ați obținut o compoziție moale și cremoasă, ungeți câteva clipe de brioșe și le umplem câte ¾. Aranjam cupele într-o tavă de copt, pe care o dăm la  cuptor. După 20 de minute, brioșele noastre delicioase cu cartofi vor fi umflate, rumenite și gata să fie savurate.

Citiți și: Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume la tine acasă. Rețeta îmbunătățită pentru a-ți ieși perfecți!

Am văzut, așadar, că din cartofi putem prepara niște brioșe delicioase. Telemeaua maturată conferă acestor brioșe un gust puternic și unic. Vă recomandăm să folosiți, la această rețetă, cartofii cu pulpă albă, care sunt mai bogați în amidon și se zdrobesc ușor când sunt gătiți. Acești cartofi îi alegem și atunci când pregătim un piure de cartofi, crochete sau gnocchi. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel