Cartofi franţuzeşti la cuptor este o rețetă foarte ușor de făcut, fiind o idee excelentă pentru a folosi o parte din ouăle fierte rămase de la masa de Paște.
Vezi și: Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face
- 1 kg cartofi roşii
- 300 g brânză telemea de oaie
- 3 fierte şi 3 crude
- 100 grame unt
- 100 grame caşcaval
- 100 ml smântână
Încearcă și: Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată
Pasul 1
Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.
Pasul 2
Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude.
Pasul 3
Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut acestă rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News