Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cartofi franțuzești la cuptor: rețeta perfectă pentru a "scăpa" de ouăle fierte rămase de la Paște
WhatsApp
Ouăle fierte rămase de la masa de Paște pot fi o binecuvântare dacă avem la îndemână rețete creative. Una dintre ele este cea de cartofi franțuzești, un preparat delicios. Iată cum se face. 
Cartofi franțuzești la cuptor - rețeta perfectă pentru a scăpa de ouăle fierte rămase de la Paște

Cartofi franţuzeşti la cuptor este o rețetă foarte ușor de făcut, fiind o idee excelentă pentru a folosi o parte din ouăle fierte rămase de la masa de Paște. 

Vezi și: Ce faci cu friptura rămasă de la Paște. Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face

Ingrediente

 

- 1 kg cartofi roşii

- 300 g brânză telemea de oaie

- 3 fierte şi 3 crude

- 100 grame unt

- 100 grame caşcaval

- 100 ml smântână

Încearcă și: Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată

Cartofi franțuzești. Mod de preparare

 

Pasul 1

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare, acoperiţi cu un capac. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se împart în felul următor: jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

Pasul 2

Se rade brânza de oaie pe răzătoarea mică şi se amestecă cu 3 ouă crude.

Pasul 3

Se unge tava cu unt, pe toată suprafaţa şi se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adaugă piureul de cartofi şi brânza amestecată cu ouăle. Se adaugă cele trei ouă fierte. Se acoperă cu un alt strat de rondele, cu caşcaval ras şi cu smântână şi se bagă în cuptor.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut acestă rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel