Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cartofi crocanți la cuptor: Mai ușor de făcut, mai gustoși și mult mai sănătoși decât cei prăjiți. Fă porție dublă, se vor termina rapid!
WhatsApp
Cartofii crocanți la cuptor sunt cu siguranță mult mai gustoși și mai sănătoși decât cei prăjiți, ca să nu mai spunem că în acest fel veți servi un aperitiv făcut în casă care va face invidios cel mai bun restaurant.
Cartofi crocanți la cuptor: Mai ușor de făcut, mai gustoși și mult mai sănătoși decât cei prăjiți. Fă porție dublă, se vor termina rapid!

De fapt, datorită acestei rețete, le veți oferi oaspeților dvs. o carne extrem de crocantă la exterior și moale în interior, însoțită de un sos delicios care îi va lăsa pe toți fără cuvinte.

Și, credeți-ne, îi veți cuceri chiar și pe cei cu un palat rafinat și pretențios, deoarece este unul dintre acele preparate cărora nimeni nu le poate rezista. Mai mult, sunt perfecte și pentru cei care vor să se mențină în formă, dar nu vor să fie obligați să renunțe la delicatese. Dar hai să vedem cum se fac!

Rețeta pentru cartofi crocanți la cuptor, mai sănătoși și mai gustoși decât cei prăjiți!

 

Timp de preparare: 15 minute
Timp de repaus: 20 de minute
Timp de gătire: 30-40 minute
Timp total: 1 oră și 15 minute

Ingrediente


1 kg de cartofi
50 g de parmezan ras
50 g pesmet
1 cățel de usturoi ras
Suficient ulei de măsline
Suficientă paprika afumată
Suficient oregano
Suficientă sare


Ce aveți nevoie pentru sos

120 ml de iaurt
2 linguri de brânză de vaci
1 cățel de usturoi
Suficient ulei de măsline
Destul pătrunjel
Suficient piper
Suficientă sare


Pregătire

Mai întâi se curăță cartofii de coajă, se taie în felii, se transferă într-un castron, se adaugă un pumn de sare, se acoperă cu apă fierbinte, se închid cu un capac și se lasă să stea 20 de minute.

În timp ce așteptați, turnați brânza parmezan, pesmetul, usturoiul, oregano și paprika într-un vas plat, amestecați bine cu ajutorul unei linguri și lăsați deoparte pentru câteva momente.

Acum se scurg cartofii, se șterg cu prosoape de hârtie, se pun într-un recipient curat, se stropesc cu ulei, se asezonează cu o parte din pesmetul aromat, se amestecă pentru a se omogeniza, apoi se adaugă restul de pesmet.

După ce ați făcut acest lucru, transferați cartofii într-o tavă de copt tapetată în prealabil cu hârtie de copt și coaceți-i timp de 35-40 de minute la o temperatură de 180°C.

La final se toarnă iaurtul și ricotta într-un castron, se adaugă sare, piper, pătrunjel, usturoi și puțin ulei, se amestecă pentru a obține o cremă și se aduce la masă împreună cu cartofii.

Dacă doriți, puteți încerca un altfel de sos pentru cartofi. Sosul Deluxe pentru cartofi este un sos care se servește de obicei într-un anumit lanț de fast-food și este grozav! Am găsit rețeta de casă care îi seamănă cel mai mult și este delicioasă!

Sos Deluxe pentru cartofi - Ingrediente

 

- 20 grame maioneză (o puteți cumpăra deja făcută sau o puteți pregăti)

- 50 grame iaurt natural

- 50 grame cremă de brânză

- o linguriță de muștar

- o linguriță de mărar

- o linguriță de oregano

- o lingură de capere

- un praf de sare.

Sos Deluxe pentru cartofi crocanți la cuptor - Mod de preparare

 

Într-un castron mic, pe care îl puteți folosi direct pentru a servi sosul, amestecați iaurtul cu maioneza, crema de brânză și muștarul. Când toate aceste ingrediente s-au integrat, adaugă restul: mărar, oregano, tarhon,  sare și caperele, tocate în prealabil cu cuțitul.

Amestecați bine pentru a integra toate ingredientele și aveți gata sosul Deluxe. Dacă vrei să-l servești proaspăt, îl poți ține la frigider până la 30 de minute înainte de a-l consuma.

Citește și Cum să faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume la tine acasă. Rețeta îmbunătățită pentru a-ți ieși perfecți!

Serviți sosul într-un bol mic, pentru a înmuia cartofii. Veți vedea că rezultatul este gustos, ușor și... scandalos de bun!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel