Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cartofi copți de două ori. Sunt geniali! E rețeta pentru care s-a inventat cuvântul "Delicios!"
WhatsApp
Ori de câte ai poftă să mânânci ceva delicios sau ai intrat în pană de idei ce sa pregătești la cină, un preparat pe bază de cartofi este întotdeauna soluția salvatoare. Rețeta de astăzi este perfectă și pentru cei care nu au prea mult timp să gătească. 
Cartofi copți de două ori

Cartofi copți de două ori este cea mai gustoasă variantă de cartofi copți. Ori de câte ori ai poftă să mănânci ceva absolut delicios dar nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, soluția perfectă ar putea fi cartofii dublu copți. Este o minunăție de rețetă pe placul tuturor, care nici nu te costă mult s-o prepari. Iată cum se face.

Ingrediente

 

- 4 cartofi mari

- 230 grame smântână 

- 8 felii de bacon

- 4 linguri unt

- 60-120 ml lapte

- 50 g cheddar ras/cașcaval

- 2 legături de ceapă verde

- sare și piper după gust

Cartofi copți de două ori. Mod de preparare

 

În primul rând, preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Se spală bine cartofii și se pun în cuptor timp de o oră. Între timp, prăjim bacon-ul iar atunci când s-a făcut, îl lăsăm la răcit și îl scurgem de grăsime, după care îl rupem bucățele mici.

După ce au stat o oră în cuptor, se scoat cartofii și se lasă la răcit aproximativ 10 minute.

Se taie pe lung în 2 jumătăți și se scobește miezul. Trebuie să scoți destul de mult cartof, însă cu grijă să lași suficient, încât să nu ajungi la coajă.

Pune miezul de cartof într-un castron, adaugă peste smântâna, jumătate din cantitatea de ceapă, untul și jumătate din cantitatea de cașcaval.

Se amestecă foarte bine cu un mixer și, în același timp se adaugă treptat lapte. Nu trebuie să pui prea mult lapte, ca să nu obții o umplutură prea lichidă.

Condimentează cu sare și piper după gust.

Se pune umplutura înapoi în cartofi și se presară deasupra restul de cașcaval, ceapă și bacon.

Pentru că se numesc cartofi copți de două ori, trebuie să-i mai dăm încă o dată la cuptor. Ășadar, dupa ce am așezat umplutura în jumătățile de cartofi, îi mai dăm la cuptor din nou, încă 15 minute.

Se scot și se servesc cât sunt calzi.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă de cartofi copți de două ori, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de cartofi copți cu ou și iaurt. Vezi aici rețeta pe care toată lumea a încercat-o în copilărie. 

Plăcerea maximă de a mânca ceva atât de bun se împletește cu nostalgia copilăriei. Bineînțeles, atenție la cantitate. Așadar, iată cum se face o rețetă clasică, însă cu o notă de prospețime în farfurie, pentru că se așează totul pe un strat de iaurt grecesc.

Vezi aici cum se fac: Cartofi copți cu ou și iaurt. Mâna sus cine a mâncat așa în copilărie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel