Ingrediente:
1 kilogram de cartofi
Ulei de masline
Sare
Încearcă și Salată rusească cu o notă cremoasă de maioneză. Rețeta tradițională
Pentru sosul „brava”
800 de grame de roșii coapte
2 cepe
1 ardei iute
1 linguriță de zahăr brun
4 picături de sos tabasco
Ulei de masline
Piper
Sare
Pentru sosul de usturoi cu maioneză
1 decilitru de ulei de măsline
1 decilitru de ulei de floarea soarelui
1 ou
½ cățel de usturoi
1 lingură de oțet
Sare
Faceți două tăieturi în formă de cruce la baza roșiilor și aburiți timp de 2 minute într-o cratiță cu apă. Scurgeți-le, răciți-le sub robinetul cu apă rece, curățați-le și tăiați-le în bucăți, îndepărtând semințele. Curățați și tocați ceapa.
Încălziți trei linguri de ulei într-o cratiță. Se adaugă ceapa, sarea și piperul și se sotează 12 minute, amestecând des. Adăugați chili, spălat și întreg, și roșia. Se presară zahăr și se amestecă.
Continuați să gătiți, la foc foarte mic, timp de 30 de minute, până când se reduce și se caramelizează practic. Condimentați cu tabasco, scoateți ardeiul iute și treceți totul prin blender.
Spargeți oul și adăugați oțetul, un praf de sare și usturoiul curățat de coajă. Bateți, încorporând uleiul de floarea soarelui și uleiul de măsline. Ar trebui să obțineți un sos emulsionat.
Curățați cartofii și spălați-i bine, astfel încât să piardă o parte din amidon. Uscați cu șervețele absorbante de hârtie și tăiați în bucăți groase. Puneți-le într-o cratiță mare cu mult ulei și puneți pe foc.
Lăsați uleiul să ia treptat temperatura și prăjiți-le, fără a amesteca, timp de 15 minute; în felul acesta vor fi făcute în interior fără să ardă în exterior.
Scoateți cartofii cu o lingură cu fante, puneți-le pe o farfurie acoperită cu hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de grăsime și condimentați.
Adăugați sosul brava. Se pune usturoiul pe baza a patru farfurii individuale, se aranjează deasupra cartofii, se ornează cu sosul brava și se servește imediat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News