Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cârpele de bucătărie s-au învechit și miros urât? Nu le arunca! Iată cum le poți face să fie parfumate cu doar trei ingrediente din casă
WhatsApp
Un instrument de care nu ne putem lipsi niciodată în bucătărie sunt cârpele. Această bucată de pânză multifuncțională ne salvează de mai multe situații. Totuși, dacă nu suntem atenți pot avea un miros foarte urât și mai rău, bacterii dăunătoare pentru sănătatea noastră. De aceea, astăzi, vă vom arăta un amestec de casă pentru a elimina mirosul neplăcut din cârpele din bucătărie.
Cârpele de bucătărie s-au învechit și miros urât? Nu le arunca! Iată cum le poți face să fie parfumate cu doar trei ingrediente din casă

Publicitate

Consiliul Global de Igienă a explicat că 9 din 10 prosoape de bucătărie folosite la nivel mondial conțin cel mai rău nivel de bacterii. E.coli este prezent pe o treime din cârpele de bucătărie și poate adăposti de până la șase ori mai multe bacterii decât un mâner de toaletă.

Pune acest ingredient în găleata pentru mop ca să ai podele strălucitoare și parfumate. Un truc pentru toate gospodinele

În plus, conform Organizației pentru Sănătate și Siguranță Publică din Statele Unite, chiuveta de bucătărie poate fi de până la „de 100.000 de ori mai contaminată decât chiuveta de la baie din cauza contactului său frecvent cu alimentele. Acest lucru se datorează faptului că este una dintre cele mai umede zone și că de obicei adăpostesc resturi de mâncare. Toate împreună favorizează bazele dezvoltării rapide a microorganismelor”.

Vezi ce se întâmplă dacă amesteci jumătate de banană cu două linguri de iaurt. Un truc magic pe care trebuie să-l cunoști!

 

Amestec de casă pentru a elimina mirosul urât din cârpele din bucătărie

 

O să ai nevoie:

- 3 linguri de bicarbonat de sodiu

- 1 cană oțet alb

- detergent pentru haine

- apă fierbinte.

Fă o pastă din aceste două ingrediente și pune-o pe cada din baie. Un truc pentru care îți vei mulțumi!

Pas cu pas:

Umpleți o găleată cu apă fierbinte, cât de fierbinte puteți pentru a ucide cele mai multe bacterii. Adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați pentru a se dizolva. Adăugați oțetul, dar aveți grijă la spumă.

Puneți cârpele și lăsați-le acolo timp de 30 de minute. Odată ce timpul a trecut, când apa nu mai este fierbinte, frecați cârpele în interiorul găleții și clătiți-le.

Spălați-le cu detergent și apă curată. Clătiți perfect. Lăsați-l să se usuce la soare până când sunt complet uscate.

Cârpele trebuie spălate de fiecare dată când o suprafață murdară este curățată, altfel va adăposti bacterii și poate chiar genera ciuperci dăunătoare. 

Nu mai arunca cojile, tulpinile și alte resturi de la legume. Cum să folosești aceste deșeuri prețioase. Un truc pentru toate gospodinele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel