Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Carne de pui cu sos de smântână, pregătită în cuptorul cu microunde: se face rapid și este delicioasă
WhatsApp
Ai ajuns acasă după o zi grea de muncă și nu vrei să stai câteva ore în bucătărie, pregătind cina?
Carne de pui cu sos de smântână, pregătită în cuptorul cu microunde,  se face rapid și este delicioasă. Sursa foto: freepik.com

În ajutor îți vine cuptorul cu microunde, în care poți pregăti repede rețete ușoare și gustase. Un dintre ele este carne de pui sos de smântână.

Dacă ești la dietă, poți înlocui smântâna poate fi înlocuită cu iaurt natural, iar pasta de roșii cu roșii proaspete. De asemenea, pentru cuptorul cu microunde se recomandă să folosești vase de sticlă.

 

Ingrediente:

500 grame carne de pui,

6 linguri de smântână,

3 linguri pasta de tomate,

1 ceapă,

0,5 pahar de apă,

condimente și sare după gust.

 

Rețeta pas cu pas

 

Carnea se spală, se taie fâșii și se pune într-un vas termorezistent. Ceapa se taie în jumătăți de rondele și se adaugă la carne. Toarnă puțină apă și gătește carnea, în cuptorul cu microunde, timp de 15 minute. Vasul trebuie acoperit cu un apac.

Cele mai bune paste pentru prânz: fără unt și fără parmezan. Prepară rețeta și nu vei fi dezamăgit

În carne se adaugă apoi smântâna amestecată cu pasta de roșii (sau iaurt natural, amestecat cu roșii proaspete feliate), sare și condimente. Mai gătește încă 7 minute în cuptorul cu microunde la putere maxima. Poftă bună!

 

Cinci greșeli pe care le faci când gătești carnea de pui

 

Carnea de pui se prepară cel mai ușor. Din păcate, unele gospodine fac greșeli atunci când gătesc carne de pui. 

1. Dezghețare prea lungă. Dacă scoți carnea de pui dimineața din congelator și o prepari seara, faci o mare greșeală. La temperatura camerei, bacteriile se formează activ pe carne. În astfel de situații, este suficient să muți carnea din congelator în frigider.

Chifteluțe în sos de morcovi: suculente, pufoase și rapid de preparat. O rețetă de vis!

2. Gătești carnea imediat ce ai scos-o din congelator. Produsul trebuie pregătit pentru tratament termic, astfel încât carnea să fie suculentă și preparată uniform. De aceea, trebuie să aștepți 50 de minute pentru dezghețare.

3. Îndepărtezi pielea. După cum ști, această parte a puiului este  dăunătoare. Prin urmare multe gospodine o elimină în avans. Nu ar trebui să faci acest lucru, deoarece carnea va fi uscată și dură după gătire. Bucătarii cu experiență recomandă să îndepărtezi pielea după gătit.

Nu știi ce să mai gătești pentru cină? Încearcă cea mai bună și mai consistentă mâncarea de iarnă

4. Speli carnea. Este important să speli bine cuțitele și tocătorul înainte și după lucrul cu carnea de pui. Nu trebuie să spălați și carnea de pui, deoarece toate bacteriile vor fi  distribuite pe suprafață.

5.  O servești imediat pe masă. Multe gospodine sunt obișnuite să servească mâncarea pe masă imediat ce este gata. Nu ar trebui să faci asta cu carnea de pui. Acest tip de carne are nevoie de timp pentru ca sucurile să pătrundă mai bine în întregul produs. De aceea, trebuie să aștepți cel puțin 10 minute, înainte de a aduce carnea de pui pe masă.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel