Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CARANTINĂ TOTALĂ în Franța? RECORD ABSOLUT - peste 52.000 de cazuri noi. Macron anunță convocarea unui Consiliu al Apărării
WhatsApp
52.010 noi cazuri pozitive au fost identificate în Franța în doar 24 de ore și alte 126 de noi decese. Acesta este un noi record de contaminare, în ciuda restricțiilor de mobilitate impuse de la 21:00 la 06:00 în 54 de departamente franceze.

Franța este tot mai puternic afectată de al doilea val de coronavirus iar autoritățile și-a exprimat îngrijorarea că un nou lockdown total ar pute fi iminent. Președintele Emanuel Macron a convocat, miecuri dimineață, Consilul Național de Apărare dedicat Covid-19, înainte ca primul ministru Jean Castex să primească la sfârșitul zilei „forțele politice”, apoi partenerii sociali din Matignon, a anunțat executivul. 

În prezent, 2.575 de pacienți grav bolnavi cu Covid sunt spitalizați în terapie intensivă, pentru un total de 5.800 de paturi de poliție în toată Franța.

Semn al accelerării programului în fața unei situații de sănătate care se deteriorează foarte repede în Franța și în alte părți ale Europei, Emmanuel Macron a amânat luni o călătorie pe care urma să o facă a doua zi la Creusot (Saône-et-Loire) cu privire la energia nucleară civile și militare.

Inimaginabilă acum doar 15 zile, ipoteza unei noi carntine totale la șase luni după prima prinde contur în fața celui de-al doilea val „brutal” de Covid-19, care ar putea fi chiar „mai puternic decât primul”, potrivit președintele Consiliului științific, Jean-François Delfraissy, citat de presa franceză.

[citeste si] 

 




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel