Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Când vor fi distribuite sumele de bani aferente cuponului 12 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
WhatsApp
Depozitarul Central va distribui, începând de luni, sumele de bani aferente cuponului 12 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank.

Potrivit unui comunicat al Depozitarului Central, valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 14.408,33 lei.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 24 noiembrie 2022.

 

Cum se pot încasa banii



Obligatarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa sumele de bani prin intermediul acestuia.

Pentru obligatarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se efectuează prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de aceştia.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi registru, conform Agerpres.

 

Banca austriacă Raiffeisen a întâmpinat mai multe probleme tehnice majore

 

După votul dat de Austria împotriva intrării României în spațiul Schengen, banca austriacă Raiffeisen a întâmpinat mai multe probleme tehnice. Clienţii s-au plâns că nu şi-au primit salariile.

Iată reacția Raiffeisen, care a dat o explicație asupra nefuncționalității serviciilor sale.

„Dorim să vă informăm că ne confruntăm cu un incident cauzat de probleme de conectivitate a Grupului Raiffeisen Bank International la rețeaua SWIFT (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale).

Începând de astăzi dimineață, o componentă principală a acestei infrastructuri a Raiffeisen Bank nu funcționează. În consecință, nu putem trimite mesaje sau fișiere în rețeaua SWIFT. Nici nu putem să procesăm mesajele primite în aplicațiile noastre de business.

Prin urmare, parte din tranzacțiile care au fost transmise de clienți astăzi nu pot fi procesate. Aceste tranzacții vor fi procesate imediat ce conexiunea la rețeaua SWIFT va fi restabilită. Lucrăm cu eforturi mari pentru rezolvarea problemei. Toate celelalte servicii ale băncii, precum tranzacții online cu cardul de credit și debit, tranzacțiile la comercianți (POS) și cele la bancomate (ATM&MFM) funcționează în parametrii normali, nefiind afectate de această problema tehnică”, a transmis banca austriacă Raiffeisen, conform Economedia.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel