Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Când va atinge România numărul maxim de cazuri de COVID-19 (studiu)
WhatsApp
Analizele epidemiologice internaționale estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie, când se așteaptă o triplare a necesarului de paturi, spun, marți, reprezentanții Prefecturii Suceava.

Reprezentanții Prefecturii Suceava citează, într-un comunicat transmis marți, analize epidemiologice internaționale potrivit cărora se estimează pentru România un maxim de cazuri COVID-19 la sfârșitul lunii noiembrie, când se așteaptă o triplare a necesarului de paturi.

În acel moment este posibil să fie necesară o capacitate de cazare de aproximativ 900 de locuri, ambele spitale fiind depășite.

„Printr-o decizie a DSP Suceava de a dedica 10% din fiecare unitate sanitară pentru patologia Covid, se obține un număr suplimentar de 260 paturi, aspect ce a fost discutat cu managerii tuturor unităților medicale din județ în ședințe ale CJSU anterioare”, spun reprezentanții Prefecturii Suceava.

Conform precizărilor reprezentanților Spitalului Județean Suceava, obținerea unei capacități suficiente de cazare și tratare a cazurilor Covid-19 presupune dedicarea unui număr mult mai mare de paturi în unele unități sanitare. În același timp, trebuie menținută o capacitate de tratare a patologiei non-COVID la nivelul județului în unitatea cea mai performantă, Spitalul Județean de Urgență Suceava fiind principala unitate spitalicească din județ, cu o capacitate de cazare de 1200 locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel