Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Când scăpăm de cozile din vamă. Cătălin Predoiu spune că muncește "săptămânal" la dosarul Schengen / VIDEO
WhatsApp
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a discutat vineri, 14 iunie, în cadrul unui interviu DCNews, despre perspectivele României de a adera la Schengenul terestru. 
Foto: Captură de ecran/ Sursă: DCNEWS - Youtube

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a fost invitatul jurnalistului Bogdan Chirieac la interviurile DCNews, vineri, 14 iunie, unde a abordat și subiectul intrării României în Schengenul terestru. 

”Rămâne la latitudinea speranțelor. Noi lucrăm, să știți, săptămâna lucrăm pe acest dosar. În fiecare săptămână, eu am cel puțin un contact și echipa mea la fel. dar cel puțin un contact pe zona dosarului Schengen.

Vorbim cu un ministru, vorbim cu comisarul, vorbim cu Președinte Consiliul european, vorbim la cabinetul Președintelui Comisiei Europene, vorbim în țară, ne corelăm în țară cu colegii de la Ministerul de Externe, cu premierului, cu Administrația prezidențială, cu domnul președinte, cu ambasadori. Nu e așa că am închis dosarul și așteptăm la toamnă să vedem dacă ”o fi, nu o fi?” și sperăm și ne rugăm între timp. Nu, în timp fiecare săptămână include acțiuni diplomatice și politice pe zona dosarului Schengen, asta este o dimensiune. 

În ce alt fel muncim pentru dosarul Schengen. Muncim la frontieră. Să știți că migrația ilegală în România de la an la an, a scăzut cu 73 de procent a scăzut. E important că faptul că a scăzut. Ce arată inclusiv partenerilor europeni? Că eu îmi protejez frontiera, iau măsuri, am suplimentat acolo trupele. Am cumpărat 120 de mașini ca mijloace de termoviziune. Am implementat senzori până și în pământ. Facem aceste achiziții, am investit zeci de milioane de lei,  am organizat patrule mixte. (...) Lucrăm permanent, nu stăm, alergăm tot timpul și asta se vede. Deci e și ăsta o muncă folosită în dosarul Schengen.

(..) Pe aceste construcții diplomatice, pe care le am făcut începând de anul trecut și care au fost și din spate, eu nu zic că a început totul cu mine, Doamne ferește, eu vorbesc de mandatul meu. Noi menținem aceste canale deschise ca în momentul politic potrivit să putem să solicităm și să obținem această decizie a Consiliului JAI de extindere Schengen până la frontieră terestră a României

Este un obiectiv pe care și premierul l-a asumat, pe care și eu îl consider fezabil. Deci noi lucrăm pentru anul 2024", a declarat

VIDEO

Youtube video image
 

------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel