Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cancelarul german, Olaf Scholz, în România. A discutat cu Ciolacu despre aderarea la Schegen
WhatsApp
Cancelarul german, Olaf Scholz, s-a întâlnit, sâmbătă, cu premierul Marcel Ciolacu. 
Olaf Scholz și Marcel Ciolacu (Sursa foto: Guvernul României)

Premierul Marcel Ciolacu şi cancelarul federal german, Olaf Scholz, aflat în vizită în România, au discutat sâmbătă, în cadrul întrevederii avute la Palatul Victoria, despre aprofundarea relaţiilor bilaterale, cooperarea în plan economic şi de securitate, aderarea completă a României la Schengen, dar şi pe teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European, informează Guvernul.

Potrivit unui comunicat, premierul Marcel Ciolacu i-a mulţumit omologului din Germania pentru sprijinul ţării sale şi al său personal pentru aderarea României la Schengen, proces pentru a cărui finalizare ţara noastră mizează, în continuare, pe sprijinul Germaniei, astfel încât să fie eliminate cât mai curând şi controalele la frontierele terestre.

Ambii înalţi oficiali au apreciat, totodată, nivelul excelent al dialogului politic bilateral şi al cooperării economice, Germania fiind cel mai important partener comercial al României şi al doilea investitor în economia românească, precizează Executivul.

"Un obiectiv important al Guvernului este să stimulăm investiţiile folosind toate oportunităţile pe care România le are, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Interesul de până acum al investitorilor germani pentru România este încurajator şi, în mod cert, deschide noi perspective importante de a coopera în domenii de referinţă pentru transformarea economiei româneşti, începând cu proiecte în infrastructura de transport şi cea energetică, digitalizare, energie verde, industria de apărare şi multe altele", a declarat şeful Executivului român, citat în comunicat.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu şi omologul său german, Olaf Scholz, au abordat "teme majore de interes pentru cetăţenii Uniunii Europene care trebuie să se reflecte pe agenda noului Parlament European ce va fi ales în luna iunie, având în vedere ameninţările de securitate generate de agresiunea rusă asupra Ucrainei chiar lângă frontierele europene, perspectivele de extindere a UE, dar şi provocările legate de fenomenul migraţiei, atingerea obiectivelor în materie de tranziţie verde şi cea digitală şi consolidarea pieţei interne europene", arată comunicatul citat.

Pentru toate acestea şi pentru apărarea valorilor democratice care stau la baza întregii construcţii europene este nevoie de unitate, coeziune, solidaritate şi echilibru - au fost de acord ambii oficiali, subliniază Guvernul. 

Reuniunea liderilor PES a început la Palatul Parlamentului

 

Reuniunea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni a început sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Partidul Social Democrat şi PES Activists România găzduiesc, la Bucureşti, o reuniune a liderilor PES.

La eveniment participă preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, preşedintele PES, Stefan Lofven, secretarul general PES, Giacomo Filibeck, şi vicepreşedintele PES Victor Negrescu.

Temele de dezbatere a reuniunii sunt soluţiile social-democraţiei europene la problemele cu care oamenii se confruntă, ce va face PES pentru ca Uniunea Europeană să funcţioneze mai bine, mai eficient şi mai ales, în interesul cetăţenilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel