Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cancelarul austriac: Mi-aș face griji pentru mediul economic românesc, nu pentru firmele austriece
WhatsApp

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat vineri la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis că firmale austriece ar putea să-și strângă lucrurile și să plece, dacă guvernul va adopta noile măsuri din OUG privind taxa pe lăcomie.

”Ca să fiu cinstit, eu nu-mi fac griji pentru firmele austriece, deoarece știu ce firme austriece sunt aici în România și au investit aici în România. Sunt firme mari, cum ar fi OMV sau cum ar fi Erste, firme care lucrează în multe state. În România e doar o mică parte a activității.

Ar putea să-și strângă lucrurile și să plece, dar, ca să fiu cinstit, nu-mi fac griji pentru aceste firme. Dacă e să-mi fac griji, mi-aș face griji pentru mediul economic românesc, pentru mediul de investiții.

De la comunicarea acestor idei, înțeleg că s-au întâmplat lucruri la bursa română, s-au retras investitori. 

Adică retragerea de investitori străini înseamnă și pierderea de locuri de muncă. Trebuie să ne gândim și la asta. Anumite modele de stabilire a impozitelor influențează prețurile finale la consumatori. Deci e util, dar depinde cum vor hotărî Guvernul și Parlamentul român. 

Dacă cineva vrea să se gândească la binele mediului economic, ar trebui sau ar fi util să se gândească nu doar să fie niște măsuri care sună bine, ci care să fie efective, adică să nu se ajungă în finalul zilei ca oamenii să nu-și mai poată permite niște prețuri sau să nu se ajungă la pierderi de locuri de muncă, pentru că unii investitori au hotărât să-și strângă lucrurile și să plece. Sau să se gândească la situațiile în care atunci când cineva se gândește să investească în România să se gândească de mai multe ori.

România a avut o creștere economică foarte bună în ultimii ani, dar pot apărea dificultăți pentru oamenii de rând.

Nu sunt firme cărora guvernul austriac să le spună ce să facă, sunt firme pe piața liberă și decid personal. Piața lumii e mare și au unde să lucreze firmele mari. Deci firmele astea nu-s legate de o anumită țară.

O politică atrăgătoare atrage, evident, firmele și investițiile. Dacă situația fiscală e nesigură, dacă se încearcă impunerea unor lucruri, se mai schimbă lucrurile. Dar nu sunt acestea lucruri pe care să le decid eu”, a declarat Kurz, într-o conferință de presă comună cu președințele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel