Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cancelarul austriac Karl Nehammer vine în România
WhatsApp
Karl Nehammer va veni în România la începutul lunii martie, la congresul PPE.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, sosește în curând la București, și asta nu e doar o vizită obișnuită. El vine pentru a participa la congresul Partidului Popular European, care va avea loc în România, potrivit Antena 3 CNN.

Congresul PPE se întâmplă pe 6-7 martie, la Romexpo, și atrage atenția liderilor importanți din politică. Nehammer nu va fi doar un observator, ci are programate întâlniri esențiale cu președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu.

Ceea ce face această vizită cu atât mai interesantă este că se suprapune în parte cu momentul în care România începe să facă parte din Spațiul Schengen, cu deschiderea porturilor și aeroporturilor. E o schimbare notabilă, având în vedere că, la sfârșitul anului trecut, Austria a fost reticentă în privința aderării României și Bulgariei la Schengen, refuzând inițial acest pas.

Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat după o campanie susținută de politicienii români și bulgari pe plan internațional. Acum, Austria a cedat și a acceptat aderarea celor două țări în Spațiul Schengen, inclusiv în ceea ce privește spațiile aerian și maritim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel