Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canadian, surprins plăcut de România: Mit spulberat. Nu va uita asta niciodată
WhatsApp
Un canadian și-a uitat rucsacul cu toate bunurile de valoare, inclusiv pașaport și bilete de avion într-o benzinărie de pe Autostrada A2. Ce a urmat a spulberat un mit despre români. 

Canadianul și-a recuperat rucsacul intact, cu toate bunurile de valoare la locul lor chiar dacă a fost uitat în benzinările, acolo unde a stat mai mult de o oră. În grupul de canadieni se afla și un român care a povestit toată întâmplarea:

"Veneam ieri dinspre Deltă/Vamă cu niște prieteni canadieni (deh, încerc și eu să-mi mai răscumpăr păcatele de diasporez promovând țara ). La un moment dat, oprim la un Rompetrol pe A2: zâmbete, toate bune și frumoase, mai puțin furtuna de afară. Ne continuăm liniștiți drumul spre București, până când, aproape de Centură, ne dăm seama că unul dintre prieteni și-a uitat rucsacul în benzinărie - pașaport, laptop și alte asemenea. Problema mare: avea avion azi-dimineață spre Budapesta. Panică! Ieșim de pe autostradă spre centură și, din întâmplare, găsim fix o benzinărie Rompetrol. Caut un bon să văd despre ce benzinărie e vorba (dovadă că uneori e bine să le ții, chiar dacă îți dublează grosimea portofelului), găsesc un număr pe net, sun, telefon închis. Îmi trec o mie de gânduri prin cap, mă gândesc la scenarii, la camere de supraveghere, investigații și toate cele.

În Canada ar fi rămas fără rucsac 

Intru rapid în benzinărie și explic problema. Oamenii foarte calmi, păreau obișnuiți cu problema, că doar nu eram doar noi singurii căscați. Procedură, tot ce trebuie, cineva sună la benzinărie de la Vâlcele (CL) și, după o oră, ruscacul era tot acolo, între scaune. Ne întoarcem, mai trecem prin câteva mini-furtuni și recuperăm rucsacul (mulțumesc angajaților Rompetrol!). Huge relief! Prietenii mei deja făceau comparații despre ce s-ar fi întâmplat într-o situație similară în Canada și, după spusele lor, România ieșea pe plus.

Știu că e doar un eveniment banal. Dar uneori ai nevoie de astfel de gesturi banale pentru a te reconecta cu țara ta. Fie și în Anul Centenarului. Ne putem face bine, gest cu gest (pentru moment, aleg să uit ce-mi spune statistica) și cu mai puțină încrâncenare. Ca să-i citez pe prietenii mei canadieni, Romanians are not thieves! " a scris Costin Ciobanu pe contul său de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel