Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camera Deputaţilor: Moment de reculegere în memoria pianistului Radu Lupu
WhatsApp
Deputaţii au ţinut un moment de reculegere, miercuri, în memoria pianistului Radu Lupu.

"Stimaţi colegi, s-a stins din viaţă unul dintre cei mai importanţi oameni ai culturii române din toate timpurile, e vorba de pianistul Radu Lupu, o personalitate recunoscută pe plan mondial într-o măsură mult mai mare decât am reuşit noi să o facem în ţară. O să vă rog să păstrăm un moment de reculegere şi apoi o să vă cer 30 de secunde să ascultăm câteva acorduri ale domniei sale", a spus deputatul USR Dan Barna în plenul Camerei Deputaţilor.

În timpul în care deputaţii au ţinut momentul de reculege, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru 30 de secunde, s-a auzit muzică de pian.

Radu Lupu a decedat la vârsta de 76 de ani.

Născut la Galaţi, Radu Lupu a debutat la doar 12 ani cu un program de muzică pe care a compus-o integral.

Studiul pianului l-a început la 6 ani, în oraşul natal, cu Lia Busuioceanu, pentru ca la Bucureşti să continue cu Florica Musicescu şi Cella Delavrancea, iar la 16 ani să obţină o bursă pentru Conservatorul din Moscova.

A devenit unul dintre cei mai importanţi pianişti români şi a susţinut concerte pe cele mai mai mari scene ale lumii, alături de orchestre de prestigiu, aşa cum sunt Orchestra din Cleveland, Orchestra Simfonică din Chicago, Orchestra Filarmonică din New York.

În 1995, a primit Premiul Grammy pentru Cea mai bună înregistrare instrumentală a anului, cu Sonata în Si bemol major şi Sonata în La major de Franz Schubert, iar un an mai târziu, Premiul Edison pentru Cea mai bună înregistrare instrumentală a anului cu sonate de Robert Schumann.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel