Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Camera Deputaţilor. 11 angajaţi, depistaţi cu COVID-19
WhatsApp
Unsprezece cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul angajaţilor Camerei Deputaţilor, iar toate persoanele aflate în această situaţie urmează procedurile necesare legale în vigoare, au anunţat, marţi, reprezentanţii forului legislativ.  

Camera Deputaţilor păstrează şi respectă, în continuare, măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar personalul de specialitate, tehnic şi administrativ asigură, în condiţii optime, procedurile necesare derulării activităţii legislative, arată sursa citată.

Precizările Camerei vin în contextul informaţiilor apărute în mass-media referitoare la faptul că Parlamentul s-ar închide parţial.  "La Camera Deputaţilor sunt înregistrate, în prezent, 11 cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul angajaţilor, toate persoanele aflate în această situaţie urmând procedurile necesare legale în vigoare. Toate structurile instituţiei şi-au stabilit, încă din luna martie, un program de lucru decalat, care permite evitarea aglomeraţiei, şi o mare parte dintre angajaţi au optat pentru posibilitatea de a lucra de la domiciliu", menţionează sursa citată.

 

Proceduri de dezbatere şi vot la distanţă pentru şedinţele comisiilor



Totodată, Camera transmite că informaţia potrivit căreia organele abilitate ar fi acordat amenzi personalului pentru nepurtarea măştilor de protecţie este eronată, până în acest moment nefiind înregistrată nicio amendă pentru o astfel de situaţie. 
De asemenea, în ceea ce priveşte activitatea parlamentară, au fost implementate proceduri de dezbatere şi vot la distanţă pentru desfăşurarea şedinţelor comisiilor, a şedinţelor de plen, ale Biroului permanent, iar şedinţele Camerei Deputaţilor şi şedinţele comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care au necesitat prezenţa fizică a parlamentarilor s-au desfăşurat în conformitate cu proceduri speciale care asigură respectarea distanţării sociale, pe lângă măşti şi dezinfectant fiind puse la dispoziţie şi mănuşi, iar locurile din sala de plen au fost marcate cu buline albe.

Pe ecranele de signalistică şi pe panourile special amenajate rulează informaţiile prin care angajaţii sunt permanent informaţi în legătură cu măsurile şi procedurile pe care trebuie să le urmeze în cazul apariţiei simptomelor de infectare, mai menţionează sursa citată, precizând că acestea sunt doar o parte din măsurile implementate.  


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel