Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Câinele i-a mâncat 1.100 de euro, iar banca îi rambursează
WhatsApp
S-a întâmplat în Belgia: bărbatul retrăsese bancnotele pentru a face un depozit înainte de a cumpăra o mașină nouă.
Fotografie creată de Helena Lopes, de la Pexels

Cățelul său de 8 luni i-a mâncat echivalentul a 1.100 de euro în numerar

”Câinele meu l-a mâncat”: o scuză pe care toți am auzit-o măcar o dată în viață. O mică minciună fără răutate, dar de data aceasta scuza s-a dovedit a fi adevărată pentru un cetățean belgian, Gregory.

Cățelul său de 8 luni i-a mâncat echivalentul a 1.100 de euro în numerar. Gregory, proprietarul câinelui, a fost nevoit să-și cumpere o mașină nouă și a retras aproape două mii de euro pentru a face un depozit.

Dar cățelușul ei, Sally, și pasiunea ei de a mesteca tot ce găsește, erau de luat în considerare. După o absență de două ore, Gregory a găsit bancnotele rupte și împrăștiate pe perna câinelui.

 „Acești bani trebuiau folosiți pentru a da un avans pentru o mașină”, spune Gregory la RTL. „Am lăsat plicul pe masa din bucătărie și mi-am luat câteva ore libere în garaj pentru a face bricolaj.

 Când m-am întors în casă, am fost surprins să găsesc plicul și bancnotele zdrobite și împrăștiate pe perna câinelui. Drept urmare, puțin peste jumătate din bani au fost deteriorați, adică 1.100 de euro", a declarat proiprietarul câinelui.

 

 Supărat pe prietenul lui patruped?

 

 "Nu deloc. Eram supărat pe mine pentru că ar fi trebuit să iau mai multe măsuri de precauție", spune Gregory.

Din fericire pentru el, Banca Națională Belgiană (BNB) i-a restituit aproape toți banii pierduți. Legea belgiană, de fapt, permite rambursarea deținătorilor de cont în anumite condiții:

"În primul rând, deteriorarea biletului trebuie să fie involuntară. În al doilea rând, trebuie să existe mai mult de 50 la sută din bancnotă", explică Geert Sciot, purtătorul de cuvânt al BNB, conform unui articol publicat de Today. Bancnotele lui Grégory au îndeplinit ambele criterii și, după câteva zile, a reușit să recupereze banii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel