Un Espresso dublu (sau o cafea foarte scurtă și puternică după metoda dvs. obișnuită)
Lapte semi-degresat (sau altfel de lapte preferat)
Gheaţă
zahăr
Citeşte şi: Cum faci cafeaua la ibric perfectă. Ingredientul care îi dă savoare cafelei de dimineaţă
Pregătiți o cafea scurtă și tare. Un espresso dublu funcționează cel mai bine
Topiți o linguriță de zahăr în cafeaua fierbinte.
Se toarnă cafeaua peste o jumătate de pahar înalt în care aţi pus cuburi de gheață (puteţi să folosiți gheață făcută din cafea congelată pentru a împiedica diluarea băuturii!
Completați cu lapte și amestecați.
Citeşte şi: Cafea grecească tradiţională. Începe-ţi dimineţile cu arome care te duc cu gândul la vacanţă
În cea mai simplă formă, cafeaua cu gheață poate fi doar ... Gheață și cafea. Dar există o mulțime de variante. Puteți să adăugaţi în loc de zahăr şi lapte poate puţin sirop și frişcă sau chiar o lingură de înghețată (stil plutitor sau amestecată în băutură).
Cea mai veche referință găsită pare a fi din scrierile din timpul bătăliei de la Mazagran din 1840 - unde soldații francezi s-au răcorit cu cafea cu gheață, după ce au adăugat apă când au rămas fără lapte. Când s-au întors în Franța, au adus noua reţetă la cafenelele locale și l-au numit „café mazagran”, potrivit Pact Coffee.
Există o diferență între cafeaua cu gheață și cea rece. Cafeaua cu gheață este doar asta - cafeaua fierbinte care a fost răcită prin adăugarea cuburilor de gheață. Asta înseamnă că conținutul de cofeină va fi exact același lucru ca și când ai fi băut cafeaua simplă. Prepararea cafelei la rece este o chestiune diferită - se prepară folosind apă rece, despre care se crede că extrage mai puțină cofeină, astfel încât s-ar putea să aibă mai puțină cofeină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News