Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Câciu de la Finanțe, anunț oficial: „Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe”
WhatsApp
La Ministerul Finanțelor a început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare, anunță ministrul Finanțelor Adrian Câciu.

„Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții”, a scris ministrul pe Facebook.

Câciu spune că este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să fie asigurați pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. „Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!”, spune el.

Câciu: „Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe” 

 

În paralel, a început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale, adaugă ministrul, precizând că nu vor crește și nu vor fi introduse noi taxe pentru a aduce bani la buget. „Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare - vom ține sub control deficitul bugetar. Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!”. Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, mai spune ministrul, citează Mediafax.

Amintim că, vineri, o ședință a coaliției PSD-PNL-UDMR pe tema rectificării bugetare a avut loc la solicitarea liberalilor. Ședința a fost convocată după ce noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că a pregătit o rectificare bugetară.

„În ședința de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susținerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcționarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanțelor și le mulțumesc! Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali. Nu tăiem bani, ci venim cu soluții pentru a construi proiecte pentru români! Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili”, anunța atunci Câciu, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel