Budincă din panettone cu prune și vanilie. Este un desert foarte bun și care se prepară rapid. Indgredinte
500 g panettone tăiat cuburi
4 ouă
300 ml lapte
200 ml smântână dulce
1 baton de vanilie
6 linguri de zahăr (sau după gust)
300 g prune fără sâmburi, tăiate în două
2 linguri de gem de prune (magiun)
300 g unt
3 linguri de zahăr brun
1 linguriţă de scorţişoară măcinată
Dacă ți-a plăcut rețeta de Budincă de cozonac cu prune și vanilie, cu siguranță o să-ți placă și Torta della nonna sau tarta bunicii. Rețeta desertului italian extrem de delicios. Trucul gospodinelor a fost dezvăluit
Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem cozonacul în bucăţi cât o îmbucătură şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă.
Încercați și rețeta: Brioșe cu banane și ciocolată. Un desert ușor, fără unt, zahăr și făină. Are doar 90 de calorii
Ungem cu unt o tavă termorezistentă în care turnăm amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste amestec şi aranjăm bucăţile de prune deasupra.
Vezi si: Prăjitura Snickers, făcută în casă. Rețeta unui super desert cu nucă și caramel
Presărăm totul cu scorţişoara amestecată cu zahărul brun de trestie, apoi punem tava în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin, se rumeneşte şi devine aurie.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News