Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Budincă din cozonac uscat. Un desert delicios și simplu, când ești în pană de idei. Ai nevoie de câteva ingrediente
WhatsApp
Cum să evităm risipa și cum salvăm resturile de cozonac, cornuri, care nu se mai mănâncă? Încercați să preparați o budincă din cozonac uscat. Este un desert delicios și simplu, când ești în pană de idei. 
Budincă din cozonac uscat cu prune

Budincă din cozonac uscat. Un desert delicios și simplu, când ești în pană de idei. Iată de ce aveți nevoie:

 

300 grame de cozonac uscat

4 ouă

300 ml lapte

200 ml smântână dulce

1 baton de vanilie

6 linguri de zahăr (sau după gust)

300 grame prune fără sâmburi, tăiate în două (sau stafide)

2 linguri de gem de prune (magiun)

300 grame de unt

3 linguri de zahăr brun

1 linguriţă de scorţişoară măcinată

 

 

Budincă din cozonac uscat. Un desert delicios și simplu, când ești în pană de idei. Mod de preparare

 

 

Amestecăm într-un vas smântâna dulce, laptele, ouăle bătute uşor, zahărul şi seminţele din batonul de vanilie. Tăiem cozonacul în bucăţi şi turnăm peste ele amestecul de ouă, ca să le absoarbă.

Încercați și: Găluște cu prune. Rețeta tradițională care ne aduce aminte de bucătăria bunicii

 

O tavă termorezistentă se unge cu unt. Turnăm în ea amestecul de cozonac. Punem cu lingura gemul de prune peste amestec şi aranjăm bucăţile de prune deasupra.

Ar putea să vă placă și:  Budincă din panettone cu prune și vanilie. Desertul ideal, care se prepara foarte rapid. Trucul gospodinelor italiene

Presărăm totul cu scorţişoară, amestecată cu zahărul brun. Tava se dă în cuptor, la 180 de grade, pentru 35 de minute, până când budinca creşte puţin. Desertul este gata când budinca devine aurie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel