Cina de astăzi se va sfârși cu unul dintre cele mai cunoscute și iubite deserturi, propus într-o varianta mai ușoara, dar totuși delicioasă. Mulți iubesc acest desert pentru gustul de ciocolată și pentru că se topește în gură.
Am decis să vă oferim, azi, o variantă vegană și fără lactoză de budincă. Nu trebuie să vă faceți griji, gustul delicios va fi tot acolo. Acest desert simplu și delicat, care se mănâncă cu linguriță, poate fi alegerea perfectă pentru a încheia cina sau pentru a te răsfăța într-un moment de pauză. Așa că haideți să vedem cum să faceți o budincă rafinată de cacao și scorțișoară, care va face fericită întreaga familie.
Vedeți și: Budincă de ciuperci - Rețeta tradițională din bucătăria românească
Iată toate ingredientele necesare:
500 g lapte fără lactoză;
130 g zahăr;
45 g amidon de porumb;
30 g pudra de cacao neîndulcită);
scorțișoară pudră după gust,
4 forme pentru budincă.
Se începe prin a cerne amidonul de porumb și cacao cu ajutorul unei site. Punem ambele ingrediente cernute într-un bol și adăugăm zahărul. Continuăm prin adăugarea scorțișoarei și amestecăm pentru a avea o compoziție cât mai uniformă.
Încercați și: Budincă de ciocolată - Cum să faci "desertul zeilor", un preparat clasic al bucătăriei italiene
Pregătiți o cratiță mare și adăugați în ea laptele. Câte puțin adăugăm din compoziția pregătită anterior, amestecând bine până obținem un amestec omogen și fără cocoloașe. Acum putem aprinde focul. Gătiți la foc mediu, amestecând regulat, așteptând să se îngroașe și să facă bule la suprafață.
Vă sugerăm și: Budincă delicioasă de mere. Fără amidon și fără făină. Un desert fabulos, după rețeta bunicii
După maxim 4 minute ar fi trebuit să terminam de gătit. În acel moment putem opri focul și începe pregătirea formelor. Punem fiecare formă sub apă pentru a umezi puțin interiorul. După ce le-am scuturat ca să scăpăm de excesul de lichid, putem turna câteva linguri de compoziție fierbinte.
Ați putea prepara și: Budincă la cuptorul cu microunde. O rețetă simplă, ieftină și rapidă, cu o aromă demențială
Așteptăm să se răcească compoziția, apoi punem formele în frigider pentru minim 3 ore, acoperite cu folie alimentară. Odată ce timpul a trecut, vom putea în sfârșit să servim această budincă delicioasă. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News