Pentru a face o versiune mai dietetică a budincii de lămâie, am înlocuit zahărul și am folosit lapte de soia fără adaos de zahăr. În același mod, lămâia poate fi înlocuit cu portocala sau grapefruit.
INGREDIENTE:
Lapte de soia - 300 ml.
Amidon de porumb - 2 linguri
Lămâi de dimensiuni medii - 2
Eritritolul 50/60 g. (poate fi crescut după gustul dumneavoastră personal_
Apă - 100 ml.
Esență de lămâie sau vanilie - opțional.
Într-o cratiță antiaderentă, aduceți la punctul de fierbere laptele de soia cu eritritol și coaja de lămâie.
Separat, extrageți sucul din lămâi cu un storcător de citrice, apoi filtrați-l pentru a îndepărta orice pulpă reziduală.
Se dizolvă amidonul de porumb în 100 ml apă rece, amestecând bine pentru a evita cocoloașele și apoi se adaugă în laptele care fierbe.
Se amestecă constant pentru a evita cocoloașele, apoi opriți focul și lăsați-l să se răcească timp de 10-15 minute. Adăugați și sucul de lămâie filtrat, două picături de picături de vanilie - dacă doriți - și dați un amestec final.
Scoateți coaja de lămâie.
Se toarnă amestecul în paharele / recipientele alese și se lasă să se odihnească la frigider cel puțin 3/4 ore.
Citește și: Prăjitură de post cu dulceață și aluat răzuit. Rețeta simplă care îți va încânta toate simțurile
NOTĂ!
Eritritolul poate fi înlocuit cu zahăr brun, nucă de cocos, stevie sau alt îndulcitor la alegere.
În loc de amidon de porumb puteți folosi amidon de cartofi, agar agar sau isinglass, respectând dozele corecte indicate în pachet.
Esența de vanilie sau lămâie este opționala, dacă doriți să adăugați vanilie, puteți utiliza câteva boabe dintr-o păstaie de vanilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News