Brioșele vegane cu morcovi sunt o delicioasă reinterpretare a clasicei prăjituri numită ”Carrot cake” (prăjitură cu morcov), transformându-le într-o variantă ușoară și plină de savoare, perfectă pentru cei care adoptă un stil de viață vegan sau țin post.
- O cană de lapte vegetal (cum ar fi lapte de migdale, lapte de cocos sau lapte de soia)
- O lingură de oțet de mere
- Un sfert de cană de ulei de cocos, topit
- Jumătate cană de zahăr brun
- 2 linguri de sirop de arțar, agave sau miere
- O linguriță de extract de vanilie
- 2 căni de făină de grâu albă
- O linguriță de praf de copt
- Un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu
- Puțină sare
- O cană de morcovi rași
- O mână mică de nuci tocate sau stafide (opțional)
- Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți forme de brioșe cu hârtie pentru copt (în cazul în care aveți tavă).
- Într-un bol mic, amestecați laptele vegetal și oțetul de mere. Lăsați-l deoparte câteva minute pentru a se transforma în lapte acru.
- Într-un alt bol, amestecați uleiul de cocos topit, zahărul brun, siropul de arțar/agave sau mierea și extractul de vanilie.
- Adăugați amestecul de lapte acru la amestecul de ulei și amestecați bine.
- Într-un alt bol, combinați făina de grâu albă, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Adăugați treptat ingredientele uscate la amestecul umed și amestecați până când se formează o aluat omogen.
- Adăugați morcovii rasați și, dacă doriți, nucile tocate și stafidele, amestecând ușor.
- Turnați aluatul în formele de brioșe, umplând fiecare cu aproximativ 3/4 din capacitate.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când brioșele sunt rumenite și un băț de cocktail introdus în centrul unei brioșe iese curat.
- Lăsați brioșele să se răcească în forme timp de 5 minute, apoi transferați-le pe un grătar pentru răcire completă.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News