Brioșe umplute cu cremă: dulciuri rapide și delicioase
Ingrediente pentru brioșe:
250 grame făină,
80 ml ulei de arahide,
3 ouă,
esență vanilie,
50 ml lapte la temperatura camerei,
1/2 plic praf de copt,
180 de grame de zahăr,
300 grame cremă,
80 grame nuci de pin.
Ați putea prepara și: Brioșe cu iaurt cu gem. O rețetă rapidă, delicioasă și aromată
Ingrediente pentru cremă:
500 ml lapte,
4 gălbenușuri,
100 grame zahăr,
60 grame făină sau 30 grame amidon din porumb
Gălbenușurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă făina, continuând să mixați bine. Se adaugă laptele clocotit, amestecând continuu. Se pune vasul pe foc mic, amestecând bine, până când crema dă în clocot.
Se retrage vasul de pe foc, se acoperă cu folie și se lasă deoparte până când se va folosi. Dacă doriți să preparați crema cu ciocolată, adăugați la final 100 g de ciocolata (neagra, alba, cu lapte) ruptă bucăți. Lăsați 5 minute să se înmoaie, apoi amestecați bine cu telul.
Luați un castron mare și puneți în el făina și praful de copt, ambele cernute. Se amestecă totul pentru a combina cele două pulberi. Apoi separat, într-un alt bol, punem ouăle și zahărul și le batem cu ajutorul telului electric, până obținem un amestec spumant. Se adaugă un strop de ulei și se lucrează cu mixerul la viteza minimă. Apoi luați laptele la temperatura camerei și turnați-l înăuntru.
Încercați și: Brioșe savuroase doar din 3 ingrediente. Un deliciu culinar pentru masa de sărbători
După ce am amestecat totul bine, adăugam făina și praful de copt cernute și amestecate bine. La final, adăugăm nucile de pun, pe care le încorporăm în compoziție.
Vedeți și: Nuci umplute foarte fragede. Rețeta de la bunica ca să îți iasă aromate ca în copilărie
Ungem cu unt sau cu ulei formele de brioșe și le umplem până pe jumătate cu aluat. Apoi se adaugă câte o lingură de cremă, iar la final se acoperă din nou cu puțin aluat, dar fără a ajunge la margine le formei. Pe suprafață poți adăuga câteva nuci de pin întregi.
Se preîncălzește cuptorul, apoi se introduse tava cu formele de brioșe, care se coc la 80°C, aproximativ 20 de minute. Odată gătite, le puteți scoate din cuptor și forme. Pune-le pe o farfurie și stropește-le cu zahăr pudră. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News