Brioșele Red Velvet sunt foarte ușor de gătit și arată spectaculos. Secretul lor este glazura pufoasă cu cremă de brânză-mascarpone. Înainte să începi să gătești nu uita să lași ingredientele la temperatura camerei. Compoziția va fi mult mai ușor de făcut așa.
Scoate ouăle și untul pe masă înainte de a preîncălzi cuptorul. Astfel, aluatul tău se va lega frumos.
Pentru aluatul brioșelor:
- 2 1/2 căni făină universală
- 1 1/2 căni zahăr granulat
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 lingură bicarbonat de sodiu
- 1 lingură sare
- 1 1/2 căni ulei vegetal
- 1 căni unt, la temperatura camerei
- 3 ouă mari, la temperatura camerei
- 2 linguri colorant alimentar roșu
- 1 lingură oțet alb distilat
- 2 lingurițe extract pur de vanilie
Pentru crema de brânză-mascarpoe:
- 200 grame cremă de brânză moale
- 200 grame brânză mascarpone
- 1/2 căni smântână groasă, plus 1 lingură (mai mult dacă este nevoie)
- 4 căni zahăr pudră cernut
- 1 căni (2 batoane) unt
- 2 lingurițe extract pur de vanilie
Încinge cuptorul la 350° și modelează două forme de brioșe cu folii de cupcake.
Într-un castron mare, cerne împreună făina, zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea. Într-un alt castron mare, amestecați uleiul, zara, ouăle, colorantul alimentar, oțetul și vanilia.
Folosind un mixer cu stand sau într-un castron mare folosind un mixer manual, amestecați ingredientele uscate în ingredientele umede până când se combină și aluatul este omogen. Scoateți sau turnați aluatul în cupe de forme de brioșe până când sunt pline pe trei sferturi, asigurându-vă că nu se umple prea mult.
Coaceți până când o scobitoare introdusă în centrul unui cupcake iese curată, aproximativ 18 minute. Lăsați să se răcească complet.
Între timp, faceți glazură cu cremă de brânză: într-un mixer cu suport prevăzut cu accesoriul cu paletă sau într-un castron mare folosind un mixer de mână, amestecați untul, cremă de brânză și brânza mascarpone până se omogenizează.
Amestecați smântâna groasă, apoi adăugați încet zahărul la viteză mică până se încorporează. Măriți viteza și amestecați până devine ușor și pufos, făcând o pauză pentru a răzui părțile laterale ale vasului cu o spatulă de cauciuc ocazional, aproximativ 5 minute.
Reduceți viteza mixerului pentru a adăuga vanilie, apoi reveniți la maxim și amestecați scurt, răzuind bolul după cum este necesar, până devine pufos.
Ornați brioșele cât mai festiv pentru a vă impresiona partenerul. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News