Aceste brioșe sănătoase sunt ușoare, pufoase și umede, iar în câțiva pași simpli, veți coace o mică capodoperă culinară.
Ingrediente
o treime de pachet de unt nesărat
zahăr
lapte
extract de vanilie
două ouă
praf de copt
o cană de făină
Procesul de realizare a acestor brioșe este similar cu cel al oricărei alte brioșe. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Pregătiți formele de brioșe ca să le aveți la îndemână.
Bateți untul și zahărul cu ajutorul unui mixer manual până când devine ușor și pufos. Asigură-te că bați untul și zahărul timp de 3-5 minute, până când este pufos, pentru cea mai bună textură.
Adăugați ouăle, unul câte unul, bătând pentru a le combina. Adăugați extractul de vanilie, ingredientele uscate și laptele, alternând și bătând ușor între ele.
Împărțiți aluatul în formele de hârtie și coaceți.
Aveți grijă să nu coaceți prea mult și să lăsați brioșele să se răcească pe un grătar de sârmă, nu în tavă, ca să nu continue să se gătească.
În ceea ce privește timpul de coacere, acesta este de aproximativ 15-20 de minute, însă depinde de fiecare cuptor. Astfel, ar fi de preferat să le verificați din când în când.
Este posibil să folosiți iaurt grecesc simplu cu lapte integral sau smântână în loc de jumătate din unt, dacă doriți.
În plus, puteți să acoperiți brioșele cu glazura de iaurt sau cu o glazura rapidă de ciocolată.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News