Ingredientele pentru douăzeci de brioșe:
300 de grame de făină dublu zero; 250 de grame de ricotta ușoară;
80 de grame de stevie sau zahăr normal (160 de grame);
80 de mililitri de lapte;
patru ouă (două întregi și două roșii);
două lămâi (coajă rasă și zeamă);
două portocale (coajă rasă și zeamă);
un plic de praf de copt;
zahăr pudră după cum este necesar (pentru garnitura de la final).
Spălați bine portocala și lămâia, apoi radeți coaja (fără a ajunge la partea albă, care este amară) și stoarceți zeama, care trebuie apoi filtrată. Într-un castron puneți ouăle, adăugați stevia și mixați-le până capătă o culoare deschisă frumoasă și o consistență spumoasă.
Încercați și: Prăjitură cu lămâie. Un desert rapid și ușor de preparat, cu o aromă intensă și o textură moale
După ce ați făcut acest lucru, puteți adăuga coaja rasă și sucul de citrice, apoi ricotta și laptele. Mixați bine toate ingredientele. Apoi cerneti și adăugați, treptat, făina și praful de copt, amestecând mereu până când compoziția devine cremoasa.
CITEȘTE ȘI: Fagure fals. Un desert fabulos din trei ingrediente. Toată lumea va cere rețeta
În acest moment, luați niște forme de brioșe, ungeți-le cu unt. Apoi turnați în forme câte o lingură mare din aluat, având grijă să le umpleți doar trei sferturi. Acum nu mai rămâne decât să puneți formele de brioșe într-un cuptor preîncălzit, la 180 de grade timp de 25 de minute.
Puteți prepara si: Tarta de lămâie. Fără ouă și fără unt. O felie are doar 150 de calorii. Un desert senzațional de vară
Înainte de a pune brioșele pe masă, trebuie să așteptați ca acestea să se răcească complet. Dacă doriți, le puteți stropi cu puțin zahăr pudră. Poftă bună!
De asemenea, puteți face brioșe cu suc de portocale. Iată de ce avem nevoie pentru a face brioșe portocalii:
130 gr făină;
1 ou;
75 de grame de zahăr;
100 ml suc de portocale;
35 gr unt;
1/2 plic de praf de copt.
Luați 2 boluri. În unul, combinați ingredientele uscate: făina și praful de copt. În al doilea bol puneți un ou, 75 de grame de zahăr, 100 ml suc de portocale, 35 gr unt topit și mixați-le cu un tel electric. Ulterior, făina combinată cu praful de copt se adaugă în aluatul de ouă și se amestecă bine, până obțineți o compoziție catifelată și spumoasă.
Amestecul obținut se toarnă în formele pentru brioșe, care în prealabil se ung cu puțin ulei și se tapetează cu făină. Aveți grijă să umpleți formele de brioșe doar 2/3, deoarece dulciurile vor crește. Tava cu formele de brioșe se dă într-un cuptor încălzit la 180 de grade și se coc aproximativ 15/20 minute.
Pentru a face brioșele și mai bogate în alți nutrienți, putem adăuga câteva ingredientele în aluat. Astfel, pot fi adăugate cuburi foarte mici de măr sau pere. În plus, pentru a da o notă crocantă, se por adăuga alune tocate sau felii de migdale. În cele din urmă, un vârf de scorțișoară va da ultima notă acestor brioșe.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News