Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brioșe fluturaș. O încântare atât vizual, cât și pentru papilele gustative
WhatsApp
Buretele ușor ca aerul este acoperit cu cremă de unt de vanilie în aceste prăjituri fluture aproape prea bune pentru a fi mâncate. Sunt minunate pentru a le face cu copiii - sau ca o gustare la un ceai de după-amiază retro.
Brioșe fluturaș. O încântare atât vizual, cât și pentru papilele gustative / Foto: Captură video youtube

Avem cupcakes amuzante pentru fiecare anotimp - de la cupcakes de primăvară de Paște la cupcakes cu reni de Crăciun. Sau, pentru o prăjitură pentru adulți, încercați să faceți aceste minunate prăjituri cu ganache?

 

Ingrediente pentru brioșe

 

- 160 g de unt nesărat, înmuiat
- 160 g de zahăr pudră auriu
- 3 ouă medii de crescătorie, bătute
- 160 g de făină autogresată
- 2 lingurițe de extract de boabă de vanilie

 

Ingrediente pentru crema de unt

 

- 160 g de unt nesărat, înmuiat
- 270 g de zahăr pudră
- 1 linguriță de extract de vanilie
- o formă de brioșe cu 12 găuri
- 12 forme de brioșe din hârtie pentru brioșe (noi am folosit Dr. Oetker)
- Pungă de unică folosință

 

Brioșe fluturaș - Instrucțiuni

 

Se încălzește cuptorul la 170°C/150°C ventilator/gaz 3½. Puneți toate ingredientele pentru brioșe într-un castron mare de amestecare. Folosind un mixer electric sau o lingură de lemn, bateți până obțineți un aluat gros și neted (va dura aproximativ 5 minute).

Tapetați forma de brioșe cu forme de hârtie și puneți uniform aluatul. Coaceți timp de 20-25 de minute, până când se ridică, devin aurii și o broască introdusă în centru iese curată. Se lasă să se răcească în formă pe un grătar de sârmă.

Între timp, se prepară crema de unt. Puneți untul înmuiat într-un castron mare și bateți-l folosind un mixer electric de mână sau o lingură de lemn. Adăugați jumătate din zahărul pudră și bateți până când se combină, apoi adăugați restul de zahăr împreună cu vanilia. Bateți sau bateți până când se obține o cremă omogenă și de culoare mai palidă.

Folosiți o paletă mică pentru a întinde bucățele de glazură pe cupcakes răcite. Sau, pentru a face prăjituri fluture, folosiți un cuțit mic și ascuțit pentru a tăia un cerc de prăjitură din partea de sus a fiecărei prăjituri, lăsând o margine mică, cu o adâncime de cel mult 1 cm. Tăiați cercul de tort în jumătate pentru a face aripi de fluture.

Umpleți o pungă de unică folosință cu glazură și tăiați-o (nu este nevoie de o duză). Se piperează glazura deasupra găurilor mici din prăjituri, apoi se așează aripile de tort deasupra. Se strecoară peste zahăr pudră și se savurează imediat sau se pun într-un recipient care se poate închide ermetic și se consumă în zilele următoare.

Cu cât untul este mai moale, cu atât va fi mai ușor să faceți un aluat de prăjituri și o cremă de unt netede.

Se prepară cu până la 24 de ore în avans. După ce se răcește, se pune într-un recipient sigilabil și se congelează timp de până la 1 lună.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel