Ingrediente pentru șase porții:
220 de grame de făină;
125 de grame de iaurt de caise (sau aroma preferată);
100 mililitri de lapte; 50 mililitri de ulei;
25 de grame de stevie (sau 50 de grame de zahăr granulat normal);
9 grame de praf de copt;
două ouă;
60 de grame de gem ușor de caise (sau aroma preferată);
zahăr pudră.
Pentru garnitură:
30 de grame de făină;
25 de grame de unt;
două lingurițe de stevie (sau două linguri de zahăr obișnuit);
sare.
Într-un castron amestecați manual făina, stevia (sau zahărul), praful de sarea și untul. Amestecul trebuie zdrobit până la consistența unor cereale și lăsat deoparte.
Vă sugerăm și: Cheesecake de vară. Un desert super gustos, gata în câteva minute. Are puține calorii și este senzațional
Într-un castron, puneți ouăle, adăugați zahărul (sau stevia) și bateți bine cu un tel de mână. Când compoziția capătă o consistență spumoasă și o culoare deschisă, se toarnă uleiul, continuând să mixați. Apoi se adaugă iaurtul și laptele. Amestecați încă câteva minute.
Vedeți și: Prăjitură cu caise și iaurt. Un desert de sezon cu aromă amețitoare
Apoi este rândul făinii, care trebuie cernută. Făina și praful de copt se adaugă câte puțin în compoziția de ouă și iaurt. În acest moment, luați matrițele de brioșe și turnați în fiecare câte o lingură și jumătate din aluat. Matrițele pentru brioșe nu trebuie umplute până a capăt.
Încercați și. Brioșe cu caise. Un desert senzațional de vară. Fără unt și cu doar 125 de calorii pe porție
Ulterior, în fiecare matriță pentru brioșe se mai adaugă câte o lingură din compoziția de făină, zahar și unt. Odată ce ați făcut acest lucru, nu mai rămâne decât să matrițele cu brioșe într-un cuptor preîncălzit, la 180 de grade, timp de douăzeci și cinci de minute. Când brioșele s-au copt, decorați-le cu zahăr pudră. Poftă bună! Timp de preparare -5 minute, timp de gătit - 25 minute, timp total - 30 minute, porții - 6.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News