Sunt excelente la micul dejun, pentru un început de zi în forță, dar și la sfârșitul cinei pentru a surprinde familia cu un preparat de patiserie cu adevărat spectaculos.
Secretul constă în ricotta care îi conferă o textură delicată. Lichiorul din aluat îi dă o aroma cu adevărat extraordinară. Și micuții pot servi brioșele, deoarece alcoolul din aluat se va evapora în timpul gătitului. Pentru un randament foarte ușor, înlocuiți zahărul cu îndulcitorul. Fiecare brioșă are 170 Kcal, ceea ce este grozav pentru o gustare sau pentru a fi servită la micul dejun!
Vă sugerăm și: Prăjitură cu morcovi și iaurt. Un desert fabulos cu doar 140 de calorii
Brioșe de ricotta: ingrediente pentru 5 sau 6 brioșe:
7 grame se stevia sau 100 grame de zahăr alb,
120 grame de făină,
un ou,
40 mililitri de ulei de floarea soarelui,
125 grame de ricotta, un plic de praf de copt,
1 lingură de lichior de migdale sau cel preferat de dumneavoastră.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se ung cupele de brioșe cu puțin ulei și se presară cu făină sau zahăr, apoi se îndepărtează excesul. Dacă preferi, le poți tapeta cu hârtie specială, pe care trebuie să o uzi și să o storci pentru ca să adere mai bine de fund si margini. Sau folosiți forme cele de unică folosință.
Vedeți și: Tartă cu ricotta și caise uscate. Simplă și delicioasă. Un desert care va dispărea rapid de pe masă
Într-un castron mare, cerne făina și praful de copt. În alt vas se sparge oul, care se bate cu furculița, apoi se toarnă uleiul, ricotta scursa din zerul ei, stevia și lichiorul. Amestecați, apoi adăugați făina și praful de copt. Uniformizați amestecul cu un mixer electric.
Încercați și: Prăjitură fabuloasă fără făină și fără zahăr. Excelentă pentru cei care sunt la dietă
Când aluatul pare uniform, umplem formele de brioșe 2/3, deoarece vor creste foarte mult in timpul coacerii. Brioșele se coc 20 de minute. Înainte de a le scoate din cuptor, faceți testul cu scobitoarea. Dacă scobitoare iese uscată, scoateți-le din cuptor. Dacă, nu mai lăsați-le încă 5 minute pe raftul cel mai de jos al cuptorului.
Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească, înainte de le servi alături de o ceașcă de cafea. Micuții le pot savura alături de un pahar de lapte.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News