Brioșe cu nuci și cafea. Rețeta desertului perfect, propus de cofetarii italieni, pentru micul dejun. Ingrediente pentru șase persoane
Citește și Tort de cafea, rețeta rafinată a Marthei Stewart. Un desert ideal pentru a trezi toate simțurile
250 g făină
90 grame de zahăr
praf de copt
2 ouă
90 grame de unt
125 grame de iaurt grecesc
2 căni de cafea
80 grame de nuci măcinate
esență de vanilie
50 grame de ciocolată neagră
vezi si: Chec din iaurt și făină de cocos. Rețeta unui desert ușor, rapid și cu doar 190 de calorii
Turnați iaurtul într-un castron, adăugați ouăle și începeți să le amestecați cu un tel. Unul topit se adaugă în compoziție și se amestecă împreună cu cafeaua și vanilia.
Ar putea să vă placă și rețeta: Biscuiți cu banane fără unt și fără lapte. Rețetă ușoară și delicioasă, cu doar 55 de calorii
Adăugăm în compoziție făină cernută cu praful de copt, zahărul și nucile tocate mărunt. Nu uitați să păstrați câteva nuci pentru decor. Aluatul se amestecă bine.
Încercați și rețeta: Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. Rețeta unui desert cu 100 de calorii și gata în 5 minute
Ungeți cu unt formele pentru brioșe, apoi turnați în fiecare forma câte două linguri din aluat. Brioșele se coc în cuptorul fierbinte la 180, timp de aproximativ 20 de minute, până cresc și crăpă la suprafață.
Între timp, topește ciocolata cu un pic de unt, amestecând până se omogenizează. Scoateți brioșele din cuptor, decorați cu ciocolata topită și nucile păstrate și lăsați-le să se răcească. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News