Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brioșe cu morcovi și banane, de post: Moi, pufoase, delicioase, le vei prepara și în zilele de „dulce“
WhatsApp
Aceste brioșe cu morcovi și banane, de post, sunt o alternativă mai sănătoasă a deserturilor pe care le găsiți de cumpărat în supermarketuri. Pline de aromă, ușoare moi, pufoase, delicioase, vor fi preferatele tale toată săptămâna (dacă reziști să le păstrezi atât de mult).
Brioșe cu morcovi și banane, de post: Moi, pufoase, delicioase, le vei prepara și în zilele de „dulce“

Aceste brioșe cu morcovi și banane, de post, sunt deliciul perfect pentru a îndulci week-end-ul. O combinație între banana bread și carrot cake, rețeta pe care o vedeți în cele ce urmează este alternativa ideală pentru un desert ușor și sănătos.

Citește și Bile Oreo, un desert spectaculos din doar trei ingrediente: Crocante la exterior și foarte pufoase în interior

Ingrediente:

1 1/4 cană de făină 

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță sare

1/4 linguriță scorțișoară

1/2 cană zahăr alb

1/4 cană zahăr brun

1/2 cană unt de nuci

120 de grame de iaurt de soia

1 linguriță de vanilie

1 cană morcovi mărunțită ( 2 medii)

3/4 cană piure de banane ( 2 mari)

1/2 cană chipsuri din nuci pecan (sau ce alte nuci preferați)

 

Brioșe cu morcovi și banane, de post - rețeta pas cu pas

 

Ca orice rețetă de bază de brioșe, veți începe prin a amesteca ingredientele uscate într-un castron mare. Adică zaharurile și făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu.

Într-un castron separat adăugați untul de nuci, iaurtul de soia și vanilia, la temperatura camerei, și, după ce le amestecați pe acestea pana la omogenizare, pe incorporați în ingredientele uscate, ușor - nu doriți să amestecați prea mult aluatul de brioșe, mai ales pentru că în continuare veți amesteca piure de banane și morcovi mărunțiți .

Separat, radeți morcovii pe o răzătoare mică. Oferă umiditate suplimentară brioșelor și se amestecă perfect atunci când morcovii sunt proaspăt rași.

Dacă căutați mai multă textură de morcov, folosiți o răzătoare mai rară pentru morcovi sau un robot de bucătărie.

Folosiți banane foarte coapte. Cu cât bananele sunt mai coapte, cu atât mai multă aromă, umiditate și dulceață vor avea brioșele.  Cu cât mai brune, cu atât mai bine.

Amestecați toate ingredientele într-un bol mare. Aluatul va părea foarte gros - nu vă faceți griji! Se amestecă ușor morcovul mărunțit și piureul de banane.

Nu umpleți în exces cupele de brioșe, ci aproximativ 2/3 din cupă, lăsând suficient spațiu, astfel încât să se ridice și să se coacă complet pe partea de sus. Puneți pe deasupra chipsurile de nuci pecan și puneți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Coaceți timp de 15-20 de minute până când brioșele revin la atingere ușoară și / sau la testul cu scobitoarea, aceasta iese curată.

Note

Căutați să reduceți zahărul din rețeta de brioșe cu morcovi și banane și nu numai? Puteți reduce cantitatea de zahăr granulat la jumătate (sau reduceți fiecare la jumătate), la câteva sugestii ale cititorilor, cu rezultate bune. Aș recomanda utilizarea atât a zahărului granulat, cât și a celui brun pentru scopuri de textură. Rețeta originală este cea scrisă mai sus. 

Untul de nuci poate fi înlocuit cu unt normal, piure de mere, iaurt grecesc, ulei de cocos sau avocado.

Iaurtul de soia poate fi înlocuit cu ouă (60 de grame de iaurt pentru fiecare ou), banane, semințe de in (o lingura de faina din semințe de in si trei linguri de apa reprezinta echivalentul unui ou), tofu (60 de grame de tofu reprezinta echivalentul unui ou), măr ras.

Dacă ți-a plăct rețeta de Brioșe cu morcovi și banane, de post: Moi, pufoase, delicioase, le vei prepara și în zilele de „dulce“, s-ar putea să îți placă și rețeta de Tort cu iaurt, fără făină și fără unt. Rețeta unui desert care se topește în gură și are 140 de calorii

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel