Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Brioșe cu conopidă, ideale pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare. Nu conțin făină și au doar 25 de calorii
WhatsApp
Brioșele cu conopidă sunt o idee genială pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare între mese, sau pentru un aperitiv interesant la o masă cu musafiri. Conopida face parte din familia cruciferelor, alături de varză și broccoli și este bogată în vitamina C și vitamine din complexul B: B1, B2, B3, B5, B6, acid folic, colină și biotină. În conopidă găsim compuși fenolici, proteine, fibre, acizi grași Omega-3, mangan, fosfor, potasiu și magneziu. De asemenea, cei mai importanți compuși din conopidă sunt glucozinolații, care susțin detoxifierea și sănătatea sistemului cardiovascular, digestiv și imun. 
Brioșe cu conopidă, ideale pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare. Nu conțin făină și au doar 25 de calorii

Brioșele cu conopidă sunt foarte hrănitoare și bogate în proteine, calciu, antioxidanți și alți nutrienți valoroși. Nu conțin făină. O astfel de brioșă are circa 25 de calorii.

Ingrediente  pentru 24 de brioșe mici:

1 conopidă,

2 ouă,

2 albușuri,

60 g de cașcaval sau alt tip de brânză,

85 g de iaurt cremos,

3 căței de usturoi,

1 linguriță de sare și linguriță de piper.

 

Brioșe cu conopidă, ideale pentru micul-dejun, pentru cină, pentru o gustare. Nu conțin făină și au doar 25 de calorii. Preparare

 

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 200 de grade Celsius. Îndepărtați frunzele, tăiați conopida în două și desfaceți buchețelele într-un bol mare. Spălați-le bine și puneți-le într-un bol de sticlă.  Adăugați puțină apă, acoperiți bolul cu o folie de plastic și introduceți-l în cuptorul cu microunde pentru 10-12 minute, până când buchețelele se înmoaie.

 

Încercați și: Rulou din cartofi umplut cu șuncă. Fără unt și fără făină. O gustare sățioasă, cu doar 200 de calorii. Ai nevoie neapărat de o răzătoare

 

Scoateți buchețelele de conopidă cu o paletă din apă și puneți-le în robot. Pulsați de câteva ori, adăugând și usturoiul tocat mărunt, până când obțineți o pastă cremoasă.  Transferați pasta de conopidă și usturoi într-un bol mare. Adăugați cele 2 ouă, brânza rasă pe răzătoare, iaurtul, sarea și piperul. Amestecați bine, până la omogenizare.

Puteți încerca și: Brioșe de ciocolată. Fără lapte, unt și zahăr. O porție are mai puțin de 200 de calorii

 

Într-un bol separat, bateți cele 2 albușuri până se fac spumă tare, apoi încorporați ușor spuma de albușuri în compoziția de conopidă, amestecând ușor cu o lingură de lemn. Compoziția obținută ajunge pentru o tavă de 24 de brioșe mici. Ungeți formele  din tava pentru brioșe cu puțin ulei sau unt, și umpleți-le cu compoziția pregătită, folosind o lingură.

vedeți și: Brioșe dulci de caise. Un desert delicios și ușor, potrivit pentru un mic dejun irezistibil

Dacă doriți, mai puteți adăuga deasupra fiecărei brioșe puțin cașcaval ras. Coaceți brioșele timp de 20-25 de minute, până devin aurii-maronii. După ce s-au copt, scoateți tava din cuptor și lăsați brioșele să se răcorească, apoi scoateți-le pe un platou. Sunt bune calde, dar și reci. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel