Aceste brioșe pot fi servite la finalul unei cine cu prieteni, pentru a încununa o seară minunată.
Dacă doriți un desert ușor, cu mai puțin de 100 de calorii, înlocuiți zahărul cu îndulcitorul și untul cu ulei de semințe de floarea soarelui. Ești curios să descoperi această rețetă?
Pentru aceste brioșe cu caise aveți nevoie de:
300 grame de caise,
120 grame de zahăr sau îndulcitor,
170 grame de făină,
125 grame de iaurt alb cu conținut scăzut de grăsimi,
2 ouă,
40 grame de unt topit sau ulei de semințe de floarea soarelui,
praf de copt pentru prăjituri,
zahăr pudră.
Nu mai arunca coaja de pepene verde! Trucuri uimitoare pe care le poți face cu acest deșeu
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Puneți formele de silicon într-o tavă. Topiți untul în cuptorul cu microunde. Cerneți făina și praful de copt și ține-le la îndemână.
Spălați și uscați caisele, scoteți-le sâmburii și tăiați-le în bucăți mici.
Într-un bol mare și încăpător se un ouăle și zahărul și se mixează cu un tel electric, până obțineți un amestec gros și omogen.
Acum adăugați untul și iaurtul, continuând să mixați. La sfârșit adăugați faina și praful de copt. Când amestecul este omogen adăugați caisele și amestecați, cu spatula, pentru a le distribui mai bine. Umpleți formele de brioșe cu aluat, dar nu le umple și deoarece vor crește mult în timpul coptului.
Coaceți 18 minute și faceți testul cu scobitoarea. Dacă este uscată, scoateți brioșele din cuptor, dacă nu, continuați să le gătiți încă 2 minute pe raftul de jos al cuptorului.
Scoateți brioșele din cuptor și lăsați-le să se răcească complet, apoi decorați-le cu zahăr pudră. Poftă bună!
Vrei să mănânci o bucățică de ciocolată fără ca să regreți după prima mușcătură? Iată rețeta perfectă fără zahăr și gluten care vă va face să vă bucurați de un adevărat răsfăț fără să vă simțiți vinovat.
Rețeta de ciocolată cu caise uscate și nuci va deveni desertul tău preferat. Cu foarte puține ingrediente în doar 10 minute poți face acest desert minunat.
Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:
50 de grame de ciocolată neagră,
16 caise uscate,
1 linguriță de ulei vegetal,
25 grame de nuci.
Modul de preparare al acestui desert minunat
În primul rând, scoateți sâmburii din caisele uscate și spălați-le. După ce le-ai uscat cu un prosop de hârtie, introduceți câte un miez de nucă în interiorul fiecărei caise uscate.
Puneți caisele umplute cu nucă pe o farfurie. Clătite super ușor de făcut și foarte pufoase, gata în 10 minute! Această rețetă te salvează oricând. Tocați mărunt 25 de grame. Bucățile de ciocolată neagră se pun într-un bol și se topesc la bain-marie.
După ce ciocolata s-a topit, adăugați unei și amestecați bine cu o lingură pentru a integra cele două ingrediente. Adăugați apoi și nucile tocate și amestecați până obțineți un amestec omogen.
Acum tot ce rămâne este să scufundați, pe rând, caisele umplute cu nuci în ciocolată.
După ce ai făcut acest lucru, puneți-le pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
La final, pune tava la frigider până când ciocolata devine solidă. Serviți aceste bomboane delicioase din ciocolată, caise uscate și nuci. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News